RA-APPS îl evacuează pe Băsescu

RA-APPS îl evacuează pe Băsescu
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 mai 2022

Sentința procesului intentat de fostul președinte Traian Băsescu împotriva Serviciului de Protecție și Pază (SPP) se amână pentru data de 14 iunie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

„Amână pronunțarea cauzei pentru data de 14 iunie 2022. Se atacă împreună cu fondul cauzei. Pronunțată astăzi, 31.05.2022 prin punerea soluției la dispoziția părtilor prin intermediul grefei instanței, conform art.396, alin.2 NCPC”, s-a anunțat în încheierea ședinței, scrie G4media.ro.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Retailerii nu au putut să transfere costurile mari către clienții finali. Deja prețurile au crescut foarte mult CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Retailerii nu au putut să transfere costurile mari către clienții finali. Deja prețurile au crescut foarte mult

Regia Autonomă Administrația Patrimoniului de Stat (RAAPPS) a anunțat marți printr-o precizare că ”termenul de eliberare a imobilului expiră în 5 zile de la data luării la cunoștință de către chiriaș, respectiv în data de 1 iunie 2022”.

”În situația în care imobilul nu va fi eliberat și predat după expirarea termenului sus menționat, Regia Autonomă <Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat> va formula acțiune în evacuare la instanța competentă, conform dispozițiilor legale”, se anunță în precizare.

PROFIT NEWS TV Radu Puiu, analist XTB România: Apar tot mai multe prognoze care indică o extindere a crizei cipurilor. Abia în 2024 se va observa o situație mai bună CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Radu Puiu, analist XTB România: Apar tot mai multe prognoze care indică o extindere a crizei cipurilor. Abia în 2024 se va observa o situație mai bună

RAAPPS susține că ”efectuează toate demersurile prevăzute de lege în vederea obținerii titlului executoriu pentru eliberarea de către fostul Președinte al României, Dl. Traian Băsescu a reședinței oficiale, asigurându-se totodată că sunt respectate toate dispozițiile legale în materie, precum și drepturile fundamentale și constituționale, respectiv dreptul la viața intimă și privată, drepturi garantate de Constituție oricărui cetățean al României”.

Traian Băsescu a deschis la Curtea de Apel București un al doilea proces împotriva Serviciului de Protecție și Pază (SPP), în care solicită anularea deciziei prin care i-a fost retras dispozitivul de protecție și pază cuvenit foștilor președinți. Este al doilea proces deschis de Traian Băsescu, după cel în care a solicitat judecătorilor suspendarea efectelor hotărârii SPP, relatează Agerpres.

În calitate de șef al statului, în perioada 2004 – 2014, Traian Băsescu beneficia de o serie de privilegii. Astfel, el a primit în folosință gratuită o vilă de protocol pe strada Gogol din Sectorul 1 al Capitalei, avea indemnizație și dispozitiv de protecție și pază de la SPP.

În baza Legii nr. 406/2001, modificată ulterior, foștii președinți pierd dreptul la aceste beneficii dacă o instanța a constatat prin decizie definitivă că au avut calitatea de lucrător al Securității sau de colaborator al acesteia.

Cum Traian Băsescu a primit în luna martie, la Instanța supremă, o decizie definitivă că a fost colaborator al Securității, RA-APPS l-a notificat că are la dispoziție 60 de zile să părăsească vila de protocol, iar pe 28 martie, SPP l-a anunțat că nu mai beneficiază de dreptul la protecție și pază din partea Serviciului.

Traian Băsescu nu a părăsit încă vila de protocol și a deschis două procese în instanță împotriva SPP.

viewscnt
Afla mai multe despre
băsescu
spp
rapps