ULTIMA ORĂ România extinde restricțiile în spațiul aerian din zona de nord a Dobrogei, după căderea dronelor rusești

ULTIMA ORĂ România extinde restricțiile în spațiul aerian din zona de nord a Dobrogei, după căderea dronelor rusești
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 sep 2023

Spațiul aerian limitrof graniței cu Ucraina din zona de nord a Dobrogei, între Sulina și Galați, a fost interzis, între anumite limite, ca măsură preventivă, pentru zborul aeronavelor pilotate sau nepilotate, cu excepția aeronavelor de stat (inclusiv SMURD și aeronavele aflate în situații de urgență), pe fondul intensificării atacurilor rusești asupra porturilor ucrainene de la Dunăre, care au condus la căderea unor drone pe teritoriul României.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Zborul aeronavelor civile în zona de control de aerodrom a aeroportului Tulcea nu sunt afectate.

VEZI AICI ȘI VIDEO Ciolacu, iritat de întrebările privind resturile de drone căzute în România: Haideți să liniștim populația, că o luăm razna cu toții! Nu ne-a atacat nimeni și nu ne atacă nimeni!

Astfel, au fost impuse restricții suplimentare de zbor în spațiul aerian limitrof graniței cu Ucraina din zona de nord a Dobrogei, între Sulina și Galați, pe o adâncime de 20-30 km în interiorul spațiului aerian național, până la înălțimea de 4.000 metri.

VIDEO Ministerul Agriculturii: 300 de funcții de conducere dispar CITEȘTE ȘI VIDEO Ministerul Agriculturii: 300 de funcții de conducere dispar

În aceste zone restricționate nu este permis zborul aeronavelor pilotate sau nepilotate, cu excepția aeronavelor de stat (inclusiv SMURD și aeronavele aflate în situații de urgență).

Restricții de zbor în spațiul aerian limitrof întregii granițe cu Ucraina au fost impuse din luna mai 2022, după declanșarea războiului de agresiune de către Federația Rusă împotriva Ucrainei, dar pe o adâncime de 8 km în interiorul spațiului aerian național, până la înălțimea de 1.000 m.

Proiect PSD: Consumatorii de droguri să nu mai scape de închisoare. Și să facă mai multă CITEȘTE ȘI Proiect PSD: Consumatorii de droguri să nu mai scape de închisoare. Și să facă mai multă

Acum, pe fondul intensificării atacurilor rusești asupra porturilor ucrainene de la Dunăre au fost necesare măsuri pentru extinderea restricțiilor pentru a asigura o mai eficientă capacitate de monitorizare și control al utilizării spațiului aerian.

viewscnt
Afla mai multe despre
romania
drone