Protecția Consumatorului atacă în dosarul cu Vodafone pentru majorarea prețurilor abonamentelor

Protecția Consumatorului atacă în dosarul cu Vodafone pentru majorarea prețurilor abonamentelor
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 5 aug 2019

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a înaintat recurs împotriva unei decizii a Curții de Apel București (CAB) care a hotărât, la 5 iulie, să suspende ordinul instituției prin care aceasta a blocat decizia unilaterală a Vodafone România, al doilea jucător local de telefonie mobilă, de majorare a tarifelor abonamentelor cu un euro începând cu luna mai a acestui an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Recursul va fi judecat de Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ). În cele mai multe dosare, primul termen de judecată la ÎCCJ se programează peste aproape doi ani de la data înaintării cererii de recurs.

Vodafone pierde definitiv în fața unor clienți cărora le-a cerut taxă de despăgubire pentru că și-au reziliat contractele înainte de expirarea perioadei minime CITEȘTE ȘI Vodafone pierde definitiv în fața unor clienți cărora le-a cerut taxă de despăgubire pentru că și-au reziliat contractele înainte de expirarea perioadei minime

La începutul lunii mai, ANPC a anunțat că dispus ca un operator de telefonie mobilă să înceteze practicile comerciale incorecte față de consumatori, constatate în urma unui control, realizate în scopul majorării costurilor abonamentelor. Surse din piață au declarat atunci pentru Profit.ro că este vorba de Vodafone România.

Ordinul a fost precedat de o amendă de 70.000 de lei, anunțată de ANPC la 25 aprilie.

Vodafone România este al doilea operator de telefonie mobilă după cifra de afaceri și numărul de clienți.

Operatorul român este parte a grupului britanic de telecomunicații Vodafone.

viewscnt
Afla mai multe despre
vodafone
instanta
proces
plangere contraventionala