RATB vrea să doteze cu aer condiționat 359 de tramvaie și troleibuze

RATB vrea să doteze cu aer condiționat 359 de tramvaie și troleibuze
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 23 oct 2017

Regia Autonomă de Transport București (RATB) a inițiat trei licitații pentru montarea de sisteme de climatizare în 259 de tramvaie și 100 de troleibuze Astra Irisbus, contractele fiind estimate la 20,2 milioane de euro, fără TVA.

În cazul a 13 tramvaie Bucur, montarea sistemelor de climatizare va fi finalizată până la 31 decembrie, conform caietului de sarcini.

Urmărește-ne și pe Google News

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Pentru celelalte vehicule din parcul RATB, termenul a fost stabilit pentru 2 ani de la data atriburii contractelor.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Ofertele pentru cele trei licitații vor fi deschise în partea a doua a lunii noiembrie.

RATB mai are în derulare o licitație pentru modernizarea a 150 de autobuze, care urmărește dotarea acestora cu sistem de climatizare. Contractul este estimat la 11,04 milioane de lei, fără TVA.

Trump permite declasificarea dosarelor privind asasinarea lui JFK în 26 octombrie CITEȘTE ȘI Trump permite declasificarea dosarelor privind asasinarea lui JFK în 26 octombrie

La licitație s-a înscris doar asocierea formată din Astra Vehicule și Astrabus.

În luna august, primarul Capitalei, Gabriela Firea, spunea că, din cele aproximativ 1.000 de autobuze pe care le deține RATB, doar jumătate sunt dotate cu aer condiționat, iar în unele nu funcționează, dar își exprima speranța că această vară va fi "ultima vară în care în București nu se poate circula civilizat".

La acest moment, nu toate autobuzele din parcul RATB sunt dotate cu instalații de aer condiționat, motiv pentru care, vara, cele fără aer condiționat pot fi comparate cu adevărate saune. Pe de altă parte, sunt și șoferi care refuză să pornească instalația de climatizare, pentru a se încadra în planul lunar de consum stabilit de RATB.

Adrian Diță și-a dat demisia de la conducerea ANCOM CITEȘTE ȘI Adrian Diță și-a dat demisia de la conducerea ANCOM

Primăria Capitalei are în derulare o licitație care urmărește cumpărarea a 400 de autobuze cu aer condiționat. Achiziția, inițiată pentru a doua oară, este estimată la peste 510 milioane lei (112 milioane de euro) și va fi finanțată integral din bugetul local.

Prima procedură a fost anulată din cauza unui viciu tehnic, potrivit Primăriei Capitalei.

Într-o primă fază a procedurii, 15 companii au încărcat parțial oferte. Componenta financiară ar fi trebuit transmisă SEAP (www.e-,icitatie.ro) în data de 16 august, dar ofertanții au constatat că licitația a fost anulată automat și nu mai au posibilitatea să încarce oferta financiară.

viewscnt
Afla mai multe despre
ratb
climatizare
tramvaie
troleibuze
licitatie