Președintele USR, Elena Lasconi, a afirmat, în legătură cu decizia Biroului Electoral Central de respingere a candidaturii lui Călin Georgescu la alegerile prezidențiale, că, din câte a înțeles, dosarul acestuia era complet.
Călin Georgescu afirmă, după ce Biroul Electoral Central (BEC) a respins înregistrarea candidaturii sale, că România este sub tiranie, iar Europa este o dictatură.
Biroul Electroral Central nu a validat candidatura lui Călin Georgescu la viitoarele alegeri prezidențiale.
De la începutul războiului, aproximativ 6,9 milioane de ucraineni au fost strămutați la nivel global, iar circa 5 milioane și-au găsit refugiu în principal în 10 țări gazdă din Europa.
Ordonanța de urgență aflată în pregătire la Guvern, care urmărește să oprească propagarea de conținut apreciat ca fiind fals, ilegal sau manipulator pe internet, va permite unor instituții ale statului să ceară eliminarea unor postări de exemplu pe TikTok sau Facebook apreciate ca fiind dezinformări online, campanii denigratoare sau având un conținut manipulator.
Ministrul Finanțelor, Tanczos Barna, vorbește despre regândirea impozitelor pe case, arătând că este necesar să existe o diferență între impozitarea unui apartament penthouse de 500.000 de euro și un apartament de aceeași suprafață, dar din orașe mai mici, precum Borsec și Bălan.
Curtea Constituțională a respins ca inadmisibile contestațiile formulate împotriva candidaturii lui Călin Georgescu la viitoarele alegeri prezidențiale.
Aproximativ 3,5% din populația globală constă în imigranți, persoane care trăiesc într-o țară în care nu s-au născut. Conform ultimelor date disponibile, acest număr era estimat la 281 de milioane de persoane, iar aproape jumătate proveneau din doar 20 de țări, relevă datele analizate de Profit.ro.
Mai multe acțiuni de boicot sunt propuse public în Suedia, ca reacție la recentele schimbări de politică ale SUA, inclusiv decizia Washingtonului de a întrerupe sprijinul acordat Ucrainei în războiul cu Rusia și anunțarea unor tarife vamale pentru Europa, arată Euronews.
Românii care încasează venituri din închirierea camerelor în scop turistic, prin platforme precum Booking și Airbnb, dar nu înregistrează contracte de închiriere, sunt obligați să raporteze aceste venituri la ANAF, este atenționarea transmisă de autorități după articolul Profit.ro.