Angajați ai unei mari companii din Marea Britanie, amenințați că vor fi concediați dacă nu se mută în România

Angajați ai unei mari companii din Marea Britanie, amenințați că vor fi concediați dacă nu se mută în România
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 21 feb 2023

Lucrătorii unui important angajator din Greater Manchester, Marea Britanie, spun că sunt din ce în ce mai îngrijorați că nu își vor mai putea plăti facturile, compania transmițându-le că trebuie să se mute în România sau riscă să rămână fără loc de muncă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Aproximativ 60 de angajați ai companiei de servicii B2B Verastar din orașul Sale, în comitatul Greater Manchester, au fost chemați la o întâlnire virtuală, în cadrul căreia au fost informați că este probabil să își piardă locurile de muncă dacă nu sunt dispuși să se mute la București.

Verastar, care furnizează servicii esențiale pentru mai mult de 10% dintre întreprinderile mici din Marea Britanie, este unul dintre angajatorii importanți din Greater Manchester, cu peste 900 de lucrători.

DECIZIE Șefii autorităților publice, primarii nu vor mai plăti din propriul buzunar amenzile pentru nerespectarea legii CITEȘTE ȘI DECIZIE Șefii autorităților publice, primarii nu vor mai plăti din propriul buzunar amenzile pentru nerespectarea legii

Citând un "climat economic dificil" și "războiul din Ucraina", conducerea companiei a declarat că echipa de asistență tehnică pentru telecomunicații de la subsidiara Verastar din Sale va fi transferată la compania Ascensos, un furnizor independent de servicii de gestionare a clienților, cu birouri în Marea Britanie, România, Turcia și Africa de Sud, potrivit Manchester Evening News.

Transferul urmează să fie finalizat până la finele lunii aprilie și implică relocarea angajaților la București, unde se află sediul central al Ascensos România.

"Credem că Ascensos ne va putea ajuta să facem față acestor provocări economice. Prin urmare, Ascensos va anunța că una dintre măsurile pe care le va lua va fi o relocare la București, în România, ceea ce considerăm că este opțiunea corectă, având în vedere că acolo are un bazin de resurse mai mare, infrastructură solidă și tehnologie, care va oferi o mai mare eficiență”, potrivit unui e-mail trimis angajaților și consultat de publicația britanică.

“Cei care nu doresc să se transfere riscă, din păcate, să fie concediați de Ascensos”, a precizat compania în e-mail.

VIDEO Primăria Târgu Jiu, afectată de cutremur, se mută pe stadion CITEȘTE ȘI VIDEO Primăria Târgu Jiu, afectată de cutremur, se mută pe stadion

Un angajat, care a cerut să rămână anonim, a declarat că vestea a venit ca un mare șoc pentru personal, în contextul în care, susține acesta, echipa sa a primit prime la început de an.

"Sunt mulți oameni foarte îngrijorați de acest lucru. Oamenii au ipoteci și facturi de plătit și sunt îngrijorați că vor avea probleme", potrivit acestuia.

Un purtător de cuvânt al Verastar a declarat că “majoritatea” angajaților afectați de transferul activităților către Ascensos "vor avea oportunitatea să fie luați în considerare în vederea redistribuirii” pe alte posturi în cadrul companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
verastar marea britanie
angajati
relocare romania
transfer angajati
concediere
ascensos romania