Bulgaria și România - cele mai mari cheltuieli din Uniunea Europeană pentru protecția împotriva incendiilor

Bulgaria și România - cele mai mari cheltuieli din Uniunea Europeană pentru protecția împotriva incendiilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 mai 2020

Statele membre UE au alocat în anul 2018 o sumă de 29,5 miliarde de euro pentru servicii de protecție împotriva incendiilor, echivalentul a 0,5% din totalul cheltuielilor guvernamentale, iar țările unde aceste servicii au cea mai mare pondere în cheltuielile guvernamentale sunt Bulgaria, 0,9%, și România, 0,8%, arată datele publicate luni de Eurostat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Comparativ, cheltuielile pentru servicii de protecție împotriva incendiilor au o pondere de doar 0,1% din totalul cheltuielilor guvernamentale în Danemarca, 0,2% în Malta și 0,3% în Irlanda, Austria și Portugalia, scrie Agerpres.

VIDEO Un frizer american sfidează ordinele de restricție și redeschide afacerea. „Nimeni nu ne va salva. Dacă o dau în bară, mai degrabă o fac muncind, decât stând și văzând cum mi se iau drepturile, afacerea și abilitatea de a-mi întreține copiii!” CITEȘTE ȘI VIDEO Un frizer american sfidează ordinele de restricție și redeschide afacerea. „Nimeni nu ne va salva. Dacă o dau în bară, mai degrabă o fac muncind, decât stând și văzând cum mi se iau drepturile, afacerea și abilitatea de a-mi întreține copiii!”

Pe ansamblu, cheltuielile publice pentru servicii de protecție împotriva incendiilor au rămas stabile la 0,4-0,5% din totalul cheltuielilor guvernamentale de la începutul publicării datelor statistice cu privire la acest indicator, în 2001.

România a alocat în 2018 o sumă de 584,4 milioane euro pentru servicii de protecție împotriva incendiilor, echivalentul a 0,3% din Produsul Intern Brut și a 0,8% din totalul cheltuielilor guvernamentale. Comparativ, Ungaria a alocat o sumă de 289,4 milioane de euro iar Polonia o sumă de 999,2 milioane de euro.

De asemenea, datele Eurostat mai arată că în 2019 erau aproximativ 240.000 de persoane angajate ca pompieri în cele 22 de state membre UE pentru care există date disponibile, reprezentând 0,1% din totalul persoanelor ocupate în UE. În rândul acestor state membre, Estonia, Cipru și Letonia au cea mai mare pondere a pompierilor în rândul forțelor de muncă (toate cu 0,4% din totalul persoanelor ocupate).

viewscnt
Afla mai multe despre
incendii
cheltuieli
pompieri
eurostat