Fericirea șoferilor din centrul Capitalei, pe final: Mașinile parcate neregulamentar, din nou ridicate

Fericirea șoferilor din centrul Capitalei, pe final: Mașinile parcate neregulamentar, din nou ridicate
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 19 apr 2016

Șoferii care își parchează neregulamentar mașinile pe străzile din sectorul 1 al Capitalei vor constata că autoturismele le sunt din nou ridicate. Aceasta deoarece Guvernul a fost obligat să adopte de urgență un regulament de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar din sectorul 1, decizie luată de Curtea de Apel la solicitarea primăriei de sector.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Anul trecut, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că Guvernul și nu consiliul local al unei primării este cel care poate adopta regulamentul de ridicare a mașinilor.

Practic, Înalta Curte a stabilit că procedura de aplicare a măsurii tehnico-administrative, constând în ridicarea vehiculelor staționate/oprite neregulamentar pe partea carosabilă, nu poate fi reglementată prin hotărâri ale consiliilor locale. Ca urmare a hotărârii Înaltei Curți, Primăria Sectorului 1 a chemat în judecată Guvernul și Ministerul de Interne, solicitând instanței de judecată să oblige aceste instituții să adopte regulamentul de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar.

Schimbări pregătite pentru proprietarii de mașini: Timbrul de mediu transformat în impozit anual, fără reduceri CITEȘTE ȘI Schimbări pregătite pentru proprietarii de mașini: Timbrul de mediu transformat în impozit anual, fără reduceri

Motivele invocate de reprezentanții primăriei sunt neîncasarea sumelor de bani aferente, dar și faptul că aceste autovehicule parcate în locuri nepermise îngreunează traficul.

Decizia Curții de Apel poate fi atacată în instanță în decurs de 15 zile, dar, dacă va fi păstrată, Guvernul va fi obligat să adopte acest regulament, astfel încât autovehiculele să fie din nou ridicate.

Primăria Sectorului 1 precizează însă deja va solicita, printr-o adresă, Guvernului și Ministerului de Interne să pună în aplicare hotărârea Curții de Apel și să adopte regulamentul de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar, arătând că acest regulament trebuie adoptat în cel mai scurt timp posibil având în vedere importanța sa pentru decongestionarea traficului și siguranța pietonilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
masini
soferi
parcate
neregulamentar
ridicate
curtea de apel