Scandal de corupție în sport: Fostul șef al biatlonului mondial Anders Besseberg, condamnat la trei ani și o lună de închisoare

Scandal de corupție în sport: Fostul șef al biatlonului mondial Anders Besseberg, condamnat la trei ani și o lună de închisoare
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 apr 2024

Norvegianul Anders Besseberg, fost președinte al Uniunii Internaționale de Biatlon (IBU) între 1992 și 2018, a fost condamnat, vineri, de justiția din țara sa la trei ani și o lună de închisoare pentru corupție în formă agravată.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

la jumătatea lunii februarie, procurorul norvegian a cerut trei ani și șapte luni de închisoare pentru Anders Besseberg. Vinerea aceasta, norvegianul (78 de ani), fostul șef al Federației Internaționale de Biatlon (IBU) din 1992 până în 2018, a fost condamnat de justiția din țara sa la trei ani și o lună de închisoare pentru corupție în formă agravată între 2009 și 2018.

La jumătatea lunii februarie, procurorul norvegian a cerut trei ani și șapte luni de închisoare pentru Anders Besseberg. Vineri, norvegianul (78 de ani), fostul șef al Federației Internaționale de Biatlon (IBU) din 1992 până în 2018, a fost condamnat de justiția din țara sa la trei ani și o lună de închisoare pentru corupție în formă agravată între 2009 și 2018.

Comandantul armatei ucrainene: Situația de pe frontul de est s-a deteriorat considerabil. Ofensiva rușilor s-a intensificat CITEȘTE ȘI Comandantul armatei ucrainene: Situația de pe frontul de est s-a deteriorat considerabil. Ofensiva rușilor s-a intensificat

Anders Besseberg a fost găsit vinovat că a acceptat ceasuri de lux, prostituate și partide de vânătoare, în special de la oficiali ruși. "Acuzatul a trădat încrederea legată de poziția sa în cadrul IBU prin acceptarea acestor beneficii", a declarat judecătorul Vidar Toftoy-Lohne la Tribunalul districtual din Buskerud, la 60 km vest de Oslo.

"Sunt, desigur, dezamăgit și surprins de această decizie și de unele dintre raționamentele judecătorilor. Voi face apel imediat", a reacționat Besseberg în instanță după ce a fost citită sentința de trei ore.

Acuzarea ceruse trei ani și șapte luni de închisoare și o amendă de un milion de coroane (peste 88.000 de euro). În cele din urmă, instanța nu a impus o amendă, dar i-a ordonat lui Besseberg să returneze cadouri în valoare de 1,4 milioane de coroane (peste 120.000 de euro). "Chiar dacă am primit cadouri scumpe și am fost invitat de multe persoane la vânătoare, trebuie să subliniez că nu m-am lăsat niciodată mituit", s-a apărat el în instanță în timpul procesului.

viewscnt
Afla mai multe despre
anders besseberg
biatlon
coruptie
condamnare