Tăriceanu - achitat în dosarul în care este acuzat abuz în serviciu

Tăriceanu - achitat în dosarul în care este acuzat abuz în serviciu
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 iun 2022

Fostul președinte al Senatului Călin Popescu Tăriceanu a fost achitat definitiv în dosarul referitor la neîncetarea mandatului de senator al lui Cristian Marciu, întrucât Înalta Curte de Casație și Justiție a respins apelurile declarate de Parchet și o parte civilă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis să respingă, luni, ca nefondate, apelurile formulate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și de partea civilă Cristian Matei împotriva sentinței penale nr. 633 din 7 decembrie 2021, scrie News.ro

Nicușor Dan explică de ce tramvaiele cumpărate de primărie sunt mai lungi decât peroanele CITEȘTE ȘI Nicușor Dan explică de ce tramvaiele cumpărate de primărie sunt mai lungi decât peroanele

Înalta Curte a decis, de asemenea, ca partea civilă Cristian Matei să îi plătească lui Călin Popescu Tăriceanu suma de 5.950 de lei reprezentând cheltuieli judiciare.

Decizia este definitivă.

În 7 decembrie 2021, fostul președinte al Senatului Călin Popescu Tăriceanu a fost achitat de Înalta Curte de Casație și Justiție pentru abuz în serviciu și complicitate la infracțiunea de uzurpare de calități oficiale, în dosarul referitor la neîncetarea mandatului de senator al lui Cristian Marciu.

“Achită pe inculpatul Popescu – Tăriceanu Călin – Constantin – Anton - pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu. (…) Achită inculpatul Popescu – Tăriceanu Călin – Constantin – Anton pentru complicitate la infracțiunea de uzurpare de calități oficiale. (…) Achită pe inculpatul Marciu Ovidiu – Cristian – Dan - pentru săvârșirea infracțiunii de uzurpare de calități oficiale. (…) Respinge acțiunea civilă privind pretențiile formulate prin constituirea de parte civilă de către Matei Cristian”, era decizia de atunci a ICCJ.

Decizia magistraților nu era definitvă și a fost atacată cu apel.

Parchetul General a transmis, în toamna lui 2021, că procurorul de ședință a cerut achitarea lui Călin Popescu Tăriceanu în dosarul privind neîncetarea mandatului de senator al lui Cristian Marciu, întrucât nu a constatat neîntrunirea tipicității faptei. Tăriceanu fusese trimis în judecată de procurorii Parchetului General în 15 decembrie 2020.

viewscnt
Afla mai multe despre
călin popescu tăriceanu
înalta curte de casație și justiție