VIDEO Prima News - Reacția străzii după mesajul economistului-șef al BNR: ”Nu vă mai așteptați să vă crească nivelul de trai, deja trăiți cu mult peste posibilități!”

VIDEO Prima News - Reacția străzii după mesajul economistului-șef al BNR: ”Nu vă mai așteptați să vă crească nivelul de trai, deja trăiți cu mult peste posibilități!”
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 mar 2024

Economistul-șef al Băncii Naționale, Valentin Lazea, spune că avem un nivel de trai cu mult peste posibilități și că ar trebui să călătorim mai des cu mijloacele de transport și să refolosim lucrurile uzate. Remarcile sale au atras reacții multiple ale economiștilor și ale oamenilor de rând.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

”Nu vă mai așteptați să vă crească nivelul de trai. Deja trăiți cu mult peste posibilități. Faceți mai bine să refolosiți niște lucruri, să le reparați, să sortați plasticele separat, să mergeți mai mult cu mijloacele de transport în comun, să nu mai călătoriți cu avionul, ci cu trenul”, a spus Valentin Lazea.

FOTO ING - Mesaj către clienții din România. Schimbare în Home Bank CITEȘTE ȘI FOTO ING - Mesaj către clienții din România. Schimbare în Home Bank

Declarația este aspru criticată de specialiștii în economie, arată Prima News.

”În România le este bine și trăiesc peste potențialul lor toți acei speciali, cei care au afaceri cu statul, cei care sunt prin nu știu câte consilii de administrație. În România, vreo 7 ani din 10 muncești pentru stat și vreo 3 ani din 10 muncești pentru tine. Nu știu cât se trăiește peste potențial cu asemenea taxe”, este de părere Cristian Păun, profesor de economie.

Remarcile economistului-șef al Băncii Naționale au strârnit și reacția oamenilor.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
bnr
valentin lazea