Agenția Națională de Integritate a constatat o diferență de 2,7 milioane de lei între veniturile obținute și cele declarate de primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș; primarul este suspectat și de fals în declarații, fiind sesizați procurorii

Agenția Națională de Integritate a constatat o diferență de 2,7 milioane de lei între veniturile obținute și cele declarate de primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș; primarul este suspectat și de fals în declarații, fiind sesizați procurorii
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 iul 2019

Agenția Națională de Integritate (ANI) a anunțat, luni, că a constatat existența unei diferențe nejustificate în cuantum de 2,7 milioane de lei între averea dobândită și veniturile realizate de către primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș. ANI a precizat că a fost sesizată Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Cluj. De asemenea, primarul este suspectat e fals în declarații, fiind sesizați procurorii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Agenția Națională de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate în cuantum de 2.741.026,318 lei între averea dobândită și veniturile realizate de către Cherecheș Cătălin, Primar al municipiului Baia Mare, Județul Maramureș, în perioada 26 iunie 2012 – 31 decembrie 201”, a transmis, luni ANI.

Sebastian Ghiță, achitat definitiv după ce SIIJ a retras apelul în dosarul în care erau implicați șefi de parchete CITEȘTE ȘI Sebastian Ghiță, achitat definitiv după ce SIIJ a retras apelul în dosarul în care erau implicați șefi de parchete

Sursa citată a precizat că a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Cluj, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate de primarul din Baia Mare, scrie News.ro.

”De asemenea, întrucât în declarațiile de avere din data de 17 iulie 2017 (rectificată) și din data de 15 iunie 2018,  persoana evaluată a declarat informații neconforme cu realitatea, în speță un împrumut de 500.000 euro acordat în nume personal (în anul 2016), Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare, în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea infracțiunii de „fals în declarații” în formă continuată, prevăzută de art. 326 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, cu aplicarea art. 35, alin. (1) din același act normativ”, a mai transmis ANI.

ANI a precizat că primarul din Baia Mare a fost informat despre rezultatele constatărilor, dar nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în acest sens.

”Precizăm că Agenția a transmis în atenția persoanei evaluate șase solicitări de a prezenta date sau informații relevante”, a mai transmis ANI.

viewscnt
Afla mai multe despre
ani
cătălin cherecheș