Amenzile pentru nerespectarea protecției mediului au crescut cu peste o treime în primele 9 luni

Amenzile pentru nerespectarea protecției mediului au crescut cu peste o treime în primele 9 luni
scris 27 oct 2019

Comisarii Gărzii Naționale de Mediu (GNM) au aplicat, în primele nouă luni ale anului, amenzi în valoare de aproximativ 40,37 milioane de lei, în creștere cu 37% față de aceeași perioadă din 2018, când suma penalizatoare a fost de 29,53 milioane de lei, reiese din Raportul de activitate al instituției.

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare

În perioada de referință a fost dispusă aplicarea a 1.149 de avertismente, comparativ cu 1.204, la sfârșitul trimestrului III din anul anterior, precum și 117 acțiuni privind sistarea activității (93, în anul anterior), 26 de propuneri de suspendare a acordurilor sau autorizațiilor de mediu (față de 31, în aceeași perioadă din 2018), respectiv 30 de sesizări penale, față de 17, în urmă cu un an, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, din totalul celor 29.383 de inspecții efectuate din perioada ianuarie - septembrie 2019, un număr de 23.877 a vizat domeniul controlului poluării, iar 5.506 zona biodiversității, biosecurității și ariilor protejate.

Senatorii bat record după record: Peste 100 de legi adoptate tacit într-o singură zi. Inclusiv uniunea persoanelor de același sex, grilă de salarizare minimală, obligații pentru construcții, schimbări la Codul Penal și Codul Fiscal CITEȘTE ȘI Senatorii bat record după record: Peste 100 de legi adoptate tacit într-o singură zi. Inclusiv uniunea persoanelor de același sex, grilă de salarizare minimală, obligații pentru construcții, schimbări la Codul Penal și Codul Fiscal

Raportul GNM arată, totodată, că, la nivelul lunii septembrie 2019, inspectorii de mediu au întreprins 3.187 de controale, fiind aplicate 253 de amenzi, în valoare de aproximativ 4,7 milioane de lei. Cele mai multe inspecții (2.357) au fost efectuate în domeniul controlului poluării, în timp ce 830 de controale au vizat domeniul biodiversității, biosecurității și ariilor protejate.

În același timp, în prima lună de toamnă a acestui an, au fost aplicate 124 de avertismente, 13 dispoziții de sistare a activității, o propunere de suspendare acorduri/autorizații de mediu și trei sesizări penale.

viewscnt
Afla mai multe despre
mediu
amenzi
crestere
raport
garda