ANAF a aplicat firmelor din portul Constanța sancțiuni de 1,6 milioane lei în prima luna de controale prin operațiunea Tomis

ANAF a aplicat firmelor din portul Constanța sancțiuni de 1,6 milioane lei în prima luna de controale prin operațiunea Tomis
Marius Oncu
Marius Oncu
scris 25 feb 2019

ANAF a aplicat sancțiuni, amenzi și confiscări, totalizând peste 1,6 milioane de lei, în prima luna de controale derulate în cadrul operațiunii Tomis la punctele vamale Constanța Port și Constanța Sud Agigea. Verificările vor continuă încă două luni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

 

 

"În prima lună de la declanșarea operațiunii Tomis, 25 ianuarie - 25 februarie, în cadrul controalelor operative efectuate la 136 contribuabili, inspectorii ANAF au aplicat 61 de sancțiuni contravenționale (amenzi și confiscări), în valoare de peste 1,6 milioane lei. Principalele categorii de bunuri confiscate sunt îmbrăcăminte, încălțăminte și materiale textile", potrivit ANAF.

Deși numărul operațiunilor vamale în portul Constanța a scăzut cu 43%, se constată o dublare a bazelor de impozitare din punct de vedere valoric, în luna de referință.

În scopul intensificării activității de prevenire și combatere a evaziunii fiscale și fraudelor vamale, Direcția Generală Antifraudă Fiscală, cu sprijinul Direcției Generale a Vămilor, desfășoară acțiuni de monitorizare și control care vizează operațiunile de import și achiziții intracomunitare efectuate prin portul Constanța, atât prin Biroul Vamal Constanța Nord cât și prin Biroul Vamal Constanța Sud Agigea, acțiune denumită generic ”Tomis”.

Aproape 40% dintre angajații din România sunt plătiți cu salariul minim pe economie CITEȘTE ȘI Aproape 40% dintre angajații din România sunt plătiți cu salariul minim pe economie

Acțiunea presupune verificarea societăților care efectuează operațiuni de import și achiziții intracomunitare precum și a tranzacțiilor ulterioare importului, respectiv livrare/utilizare/consum pe teritoriul național și/sau livrare intracomunitară ori export.

Cei 100 de inspectori ANAF prezenti la punctele vamale din județul Constanța analizeaza, în primul rând, dacă valoarea de import a bunurilor este cea reală fiind, totodată, prezenți la verificarea lor fizică.

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
port
constanta
control
amenzi
confiscari