ANAF cheamă firmele cu datorii mari la eșalonări

ANAF cheamă firmele cu datorii mari la eșalonări
Marius Oncu
Marius Oncu
scris 27 mar 2017

ANAF va trimite contribuabililor cu datorii mari scrisori pentru a le prezenta avantajele de care pot beneficia printr-o eșalonare a datoriilor, parte a unui program de creștere a gradului de colectare și a conformării contribuabililor. Firmele care ajung la un acord de eșalonare cu Fiscul pot evita executarea silită, pot participa la licitațiile publice, iar penalitățile de întârziere vor fi șterse dacă sunt respectate obligațiile de plată stabilite prin eșalonare.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

"În ceea ce privește îndrumarea contribuabililor pentru accesarea eșalonării la plată, a fost deja elaborat un model de scrisoare ce va fi trimisă contribuabililor cu creanțe semnificative, pentru a le prezenta cadrul legal privind acordarea acestor eșalonări”, potrivit unui comunicat al Guvernului.

În perioada 3-24 martie 2017, au fost aprobate 493 de cereri de eșalonare la plată a obligațiilor fiscale, în valoare de 106,8 milioane lei, comparativ cu media ianuarie-februarie de 424 de cereri aprobate, în valoare de 117,2 milioane lei.

Ai datorii la Fisc? ANAF explică cum poți beneficia de eșalonare la plată și scăpa de executare și penalități CITEȘTE ȘI Ai datorii la Fisc? ANAF explică cum poți beneficia de eșalonare la plată și scăpa de executare și penalități

Încurajarea firmelor să acceseze eșalonări ale datoriilor face parte dintr-o serie de măsuri vizând îmbunătățirea gradului de colectare a veniturilor la bugetul de stat.

Prim-ministrul Sorin Grindeanu s-a aîntâlnit luni, la Palatul Victoria, cu ministrul Finanțelor, Viorel Ștefan, și cu președintele ANAF, Bogdan Stan, pentru evaluarea stadiului implementării celor 14 măsuri care au ca scop îmbunătățirea gradului de colectare.

Premierul le-a transmis participanților că va continua să urmărească personal activitatea ANAF, în special în ceea ce privește îmbunătățirea relației cu mediul de afaceri și încurajarea conformării voluntare a contribuabililor. 

ANAF pregătește controale în comerțul online pentru a strânge mai mulți bani. Inspectorii antifraudă vor primi înapoi, la rectificare, un spor de solicitare CITEȘTE ȘI ANAF pregătește controale în comerțul online pentru a strânge mai mulți bani. Inspectorii antifraudă vor primi înapoi, la rectificare, un spor de solicitare

Ce firme a controlat ANAF de la începutul anului

Președintele ANAF i-a prezentat premierului stadiul implementării celor 14 măsuri și l-a asigurat că va fi respectat termenul de 15 aprilie pentru punerea în aplicare a tuturor măsurile prezentate în planul ANAF.

De la începutul acestui an, ANAF și-a orientat controalele către domenii de activitate în care a constatat scăderea conformării fiscale și existența unor riscuri de fraudă, respectiv comerțul cu produse petroliere și derivatele acestora, producția și comercializarea produselor din tutun, industria de prelucrare a lemnului și comerțul cu material lemnos, construcții și comerțul cu ridicata.

La întâlnire au mai participat secretarul de stat în MFP, Daniela Pescaru, și președintele Comisiei Naționale de Prognoză, Ion Ghizdeanu.

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
esalonari
datorii
guvern
scrisori esalonari