ANAF îl execută pe Ioan Becali

ANAF îl execută pe Ioan Becali
Marius Oncu
Marius Oncu
scris 15 mar 2023

ANAF încearcă să vândă o proprietate a lui Ioan Becali pentru recuperarea unor prejudicii, printre părțile indicate că ar avea de recuperat bani fiind Departamentul Național Anticorupție și Fiscul. Pentru apartamentul respectiv, situat pe Calea Floreasca din București, ANAF vrea să obțină 1,16 milioane lei (976.000 lei fără TVA), arată documente analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Apartamentul, situat într-un bloc cu 4 etaje, are o suprafață de 114 metri pătrați și a fost modificat de la o configurație inițială de 3 camere la una de 5.

Păcănelele, interzise în baruri și cafenele. Sălile de jocuri de noroc, îndepărtate de școli sau instituții de creditare CITEȘTE ȘI Păcănelele, interzise în baruri și cafenele. Sălile de jocuri de noroc, îndepărtate de școli sau instituții de creditare

Pentru ANAF este o practică obișnuită vânzarea de bunuri ale persoanelor condamnate și de la care statul are de recuperat prejudicii.

În martie 2014, Ioan Becali a fost condamnat, cu executare, de către Curtea de Apel București la șase ani și patru luni de închisoare, în Dosarul Transferurilor, în care acuzațiile au vizat fapte de înșelăciune și evaziune fiscală privind transferurile unor jucători. Tot în martie 2014, alți inculpați au primit următoarele pedepse: Cristian Borcea  - șase ani și patru luni, Victor Becali - patru ani și opt luni, Gheorghe Copos - trei ani și opt luni, Mihai Stoica - trei ani și șase luni, Gheorghe Nețoiu și Jean Pădureanu - câte trei ani și patru luni, și Gheorghe Popescu - trei ani, o lună și zece zile.

EXCLUSIV Antifrauda declanșează controale la mașini second-hand, aplicații precum Glovo și Tazz, transportul alternativ precum Uber și Bolt, tranzacțiile cu criptomonede CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Antifrauda declanșează controale la mașini second-hand, aplicații precum Glovo și Tazz, transportul alternativ precum Uber și Bolt, tranzacțiile cu criptomonede

De asemenea, în 20 februarie 2018, magistrații instanței supreme au decis condamnarea la cinci ani și opt luni de închisoare a lui Victor Becali, Ioan Becali a primit șapte ani și patru luni de închisoare, în timp ce Cristian Borcea a fost achitat, în dosarul în care au fost acuzați că i-au dat mită aproape 200.000 de euro fostei judecătoare Geanina Terceanu pentru a da o soluție favorabilă în dosarul transferurilor de jucători.

Udrea și Hayssam, alte persoane cunoscute ale căror bunuri au fost scoase la vânzare

Un alt caz în care ANAF încearcă recuperarea unor prejudicii prin vânzarea de bunuri este cel al fostului politician și ministru Elena Udrea. Fiscul a scos la licitație un lot de terenuri, două mașini, dar, potrivit informațiilor Profit.ro, ar intenționa să vândă și alte bunuri ale fostului politician, cum ar fi apartamente din București.

Alexandru Bittner învinge Fiscul american CITEȘTE ȘI Alexandru Bittner învinge Fiscul american

ANAF vinde aceste bunuri pentru a recupera prejudicii în dosarele penale în care a fost condamnat fostul politician.

Alt exemplu este cel al lui Omar Hayssam.

ANAF a scos la vânzare o proprietate imobiliară din centrul Bucureștiului deținută de Omar Hayssam, om de afaceri de origine siriană condamnat în România în mai multe dosare, dintre care cel mai cunoscut este cel al celor trei jurnaliști români răpiți în martie 2005 în Irak, Marie Jeanne Ion, Sorin Mișcoci și Ovidiu Ohanesian. La licitație a fost scos un apartament cu 4 camere, cu o suprafață de 127 de metri pătrați, la parterul unei vile din zona centrală a Capitalei. Printre creditori se afla statul, prin intermediul mai multor instituții, Ovidiu Ohanesian, reprezentat de un executor judecătoresc, și Mahomed Yossin.

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
ioan becali
apartament
calea floreasca
executare silită