Angajații britanici au beneficiat de cea mai mare creștere trimestrială a veniturilor din ultimul deceniu

Angajații britanici au beneficiat de cea mai mare creștere trimestrială a veniturilor din ultimul deceniu
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 dec 2018

Angajații britanici au beneficiat în trimestrul încheiat în octombrie de cea mai mare creștere a veniturilor din ultimul deceniu, în condițiile în care piața muncii nu a dat niciun semn de slăbiciune înainte de Brexit, potrivit datelor oficiale publicate marți, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Venitul săptămânal mediu, care include bonusurile, a crescut cu 3,3% față de aceeași perioadă a anului trecut, acesta fiind cel mai mare avans după cel înregistrat în cele trei luni încheiate în iulie 2008, scrie News.ro

Analiștii intervievați într-un sondaj realizat de Reuters anticipau o creștere de 3% a acestor venituri.

EXCLUSIV Hotelurile din București - cele mai drastice controale din ultimii 10 ani. Antifrauda umblă cu alți inspectori de la un hotel la altul CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Hotelurile din București - cele mai drastice controale din ultimii 10 ani. Antifrauda umblă cu alți inspectori de la un hotel la altul

Banca Angliei, care a anunțat că va fi nevoită să majoreze treptat dobânzile pentru a compensa presiunile inflaționiste generate de piața muncii, anticipa o creștere mai lentă a salariilor la sfârșitul lui 2018, comparativ cu datele oficiale publicate marți.

Excluzând bonusurile, veniturile au urcat la rândul lor într-un ritm anual de 3,3% în cele trei luni încheiate în octombrie, cel mai rapid avans consemnat de la sfârșitul lui 2008, arată datele publicate de Biroul Național de Statistică.

Rata șomajului este aproape de cel mai scăzut nivel după cel din anii 1970, de  4,1% în trimestrul încheiat în octombrie, iar angajatorii au început să crească mai rapid salariile.

Ritmul de majorare a salariilor este totuși mai redus comparativ cu cel de 4% care avut loc înainte de criza financiară, dar veniturile reale, ajustate la inflație, au urcat cu 1,1%, cel mai mult față de sfârșitul anului 2016.

Numărul persoanelor angajate a crescut cu 79.000 în cele trei luni încheiate în octombrie, peste estimările rezultate din sondajul efectuat de Reuters în rândul analiștilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
marea britanie
salarii