Antifrauda a intensificat controalele în centrele angro în contextul sărbătorilor de iarnă

Antifrauda a intensificat controalele în centrele angro în contextul sărbătorilor de iarnă
scris 11 dec 2017

Inspectorii antifraudă au intensificat în luna decembrie controalele derulate la centrele angro din București și împrejurimi, în contextul în care apropierea sărbătorilor de iarnă generează o creștere a volumului tranzacțiilor în aceste locații. Fiscul atrage atenția că urmărește centrele angro, dar și firmele care cumpără din aceste centre pentru a vinde în alte zone ale țării.

De la începutul lunii decembrie, inspectorii antifraudă fiscală din ANAF au verificat 224 de firme din centre de comercializare angro a bunurilor de larg consum din București și zona limitrofă, precum și din zonele de depozitare aferente, și au constatat contravenții pentru care au dispus sancțiuni în valoare totală de peste 4,14 milioane de lei, constând în amenzi și confiscări de sume (numerar), venituri ilicite și bunuri (articole de încălțăminte, îmbrăcăminte, jucării și alte bunuri casnice).

Finanțele vor pedeapsă cu închisoare de la 1 la 6 ani pentru nereținerea și neîncasarea, reținerea și neplata, încasarea și neplata unor impozite și contribuții. Inspectorii ANAF vor fi premiați din sume stabilite suplimentar CITEȘTE ȘI Finanțele vor pedeapsă cu închisoare de la 1 la 6 ani pentru nereținerea și neîncasarea, reținerea și neplata, încasarea și neplata unor impozite și contribuții. Inspectorii ANAF vor fi premiați din sume stabilite suplimentar

„Monitorizarea și controlul operativ al activitãții de comerț au fost intensificate cu ocazia Sărbătorilor de iarnă, având în vedere numărul semnificativ de contribuabili care își desfășoară activitatea într-o zonă delimitată, potențialul economic al zonei și informațiile referitoare la lipsa de conformare (refuzul emiterii documentelor justificative pentru livrări de bunuri). Au fost monitorizate constant inclusiv astfel de centre angro, printre care se regăsește și complexul comercial <<Dragonul Roșu>>, precum și contribuabilii care achiziționează bunuri din centrele comerciale respective, în scopul revânzării acestora în alte zone din țară”, potrivit unui comunicat al ANAF.

Fiscul informează că actiunile de monitorizare și control ale inspectorilor Direcției Generale Antifraudă Fiscală vor continua atât pentru a crește gradul de conformare fiscală și a preveni evaziunea, cât și pentru a descoperi și sancționa eventuale fapte ilicite.

viewscnt
Afla mai multe despre
antifrauda
anaf
inspectori
centre angro
dragonul rosu
fisc