Antifrauda în Dragonul Roșu - amenzi și confiscări de aproape 8 milioane de lei, doar patru avertismente

Antifrauda în Dragonul Roșu - amenzi și confiscări de aproape 8 milioane de lei, doar patru avertismente
scris 18 mar 2019

Inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală (DGAF), din cadrul ANAF, au controlat în prima săptămână a operațiunii ”Integrum” 160 de firme din complexul Dragonul Roșu. Antifrauda a identificat abateri minore, pentru care a aplicat patru avertismente, dar și alte contravenții, care nu intră sub incidența Legii prevenirii, pentru sancționarea cărora a dispus 107 amenzi totalizând de 1,5 milioane lei, precum și confiscări de numerar, venituri și mărfuri fără acte justificative în valoare totală de 6,34 milioane lei.

Operațiunea Integrum se află în desfășurare.

Din totalul mărfurilor confiscate, 88% reprezintă articole de îmbrăcăminte și încălțăminte.

VIDEO Antifrauda a sigilat peste 1.000 de depozite din Dragonul Roșu și atrage atenția clienților angrourilor să se asigure că primesc toate actele CITEȘTE ȘI VIDEO Antifrauda a sigilat peste 1.000 de depozite din Dragonul Roșu și atrage atenția clienților angrourilor să se asigure că primesc toate actele

"Până în prezent, inspectorii antifraudă fiscală au verificat 160 de firme și au sigilat 1.144 de depozite din complexul comercial Dragonul Roșu. Operațiunea <<Integrum>>, aflată în desfășurare, a fost declanșată deoarece inspectorii DGAF au identificat lanțuri tranzacționale frauduloase de aprovizionare cu bunuri și mărfuri, fără documente justificative, care se depozitează în spațiile din Dragonul Roșu", potrivit unui comunicat transmis de Antifraudă.

Printre obiectivele prioritare ale conducerii Ministerului Finanțelor Publice și a ANAF se numără destructurarea lanțurilor tranzacționale organizate în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale și reducerea evaziunii fiscale, în vederea atingerii obiectivului de creștere a gradului de conformare voluntară la declarare și plată.

Dragnea acuză inspectorii ANAF că nu respectă Legea prevenirii: Dacă o firmă greșește, trebuie ajutată. Mii de firme românești au fost închise. Ați văzut vreo firmă străină închisă? CITEȘTE ȘI Dragnea acuză inspectorii ANAF că nu respectă Legea prevenirii: Dacă o firmă greșește, trebuie ajutată. Mii de firme românești au fost închise. Ați văzut vreo firmă străină închisă?

"Atenționăm clienții centrelor angro să se asigure că primesc toate actele prevăzute de lege (facturi, chitanțe, documente de însoțire etc) pentru toate mărfurile cumpărate, deoarece monitorizarea și controlul antifraudă vizează inclusiv traseul ulterior al bunurilor provenite din aceste centre comerciale, fiind verificate toate etapele ciclului de comercializare, până la vânzarea către consumatorul final", atrage atenția Antifrauda.

viewscnt
Afla mai multe despre
antifrauda
inspectori antifrauda
dragonul rosu
amenzi
firme