Apple a plătit Irlandei toate taxele solicitate de Comisia Europeană, în valoare de 14,3 miliarde de euro

Apple a plătit Irlandei toate taxele solicitate de Comisia Europeană, în valoare de 14,3 miliarde de euro
scris 19 sep 2018

Irlanda a recuperat complet taxele necolectate de la grupul informatic american Apple - 13,1 miliarde de euro și dobânzi de 1,2 miliarde de euro, bani care sunt păstrați într-un cont escrow înființat de Guvernul de la Dublin în așteptarea sentinței de la Curtea Europeană de Justiție, a anunțat marți ministrul irlandez de Finanțe, Paschal Donohoe, transmite Reuters.

În luna octombrie a anului trecut, UE a trimis Irlanda în judecată la Curtea Europeană de Justiție pentru neimplementarea unei decizii din 2016 a Executivului comunitar, prin care Dublinul trebuia să recupereze 13 miliarde de euro de la Apple reprezentând taxe necolectate. Atât autoritățile irlandeze, cât și Apple, au contestat în justiție decizia Comisiei Europene, scrie Agerpres.

DOCUMENT Schimbări de ultima oră aduse proiectului insolvenței, acum avizat și de Ministerul Justiției CITEȘTE ȘI DOCUMENT Schimbări de ultima oră aduse proiectului insolvenței, acum avizat și de Ministerul Justiției

În timp ce dosarul de la CJUE este în pronunțare, Irlanda va păstra banii de la Apple într-un cont care va fi gestionat de Amundi, BlackRock Investment Management și Goldman Sachs Asset Management.

viewscnt
Afla mai multe despre
appe
irlanda