CONFIRMARE Finanțele vor introduce în 2019-2020 un sistem de facturare electronică, care să permită accesul în timp real al ANAF la facturi emise

CONFIRMARE Finanțele vor introduce în 2019-2020 un sistem de facturare electronică, care să permită accesul în timp real al ANAF la facturi emise
Marius Oncu
Marius Oncu
scris 4 feb 2019

Ministerul Finanțelor va introduce în 2019-2020 un sistem de facturare electronică, care să permită transmiterea în timp real, către ANAF, a facturilor emise, potrivit unui document guvernamental obținut de Profit.ro. Documentul Guvernului confirmă informațiile furnizate de Profit.ro în noiembrie privind pregătirile pentru introducerea unui astfel de sistem. Un astfel de sistem ar permite inspectorilor să urmărească în timp real situația facturilor emise, să facă verificări de la distanță și să aibă o imagine mult mai clară a cazurilor în care trebuie să facă verificări amănunțite.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Introducerea noului sistem figurează ca obiectiv pentru 2019-2020 într-un document al Guvernului cu Planul pentru adoptarea euro.

La acest moment, public este doar Raportul de fundamentare a Planului, un document separat de Planul propriu-zis, prezentat acum de Profit.ro.

De ce este important: Introducerea unui astfel de mecanism ar permite ANAF să analizeze în timp real facturile emise și să se concentreze asupra cazurilor unde are suspiciuni că ar exista încercări de fraudă. Sistemul electronic de facturare ar scăpa și firmele de unele verificări, dacă oamenii Fiscului vor putea controla de la distanță ceea ce îi interesează.

BUGET 2019 ULTIMA ORĂ Guvernul taie cu peste o treime banii pentru biserici, dar majorează cu 12% contribuția statului la salarizarea personalului de cult CITEȘTE ȘI BUGET 2019 ULTIMA ORĂ Guvernul taie cu peste o treime banii pentru biserici, dar majorează cu 12% contribuția statului la salarizarea personalului de cult

Un document prezentat în noiembrie de Profit.ro precizează că Ministerul Finanțelor și Ministerul Comunicațiilor analizează "soluția tehnică care ar urma să fie adoptată pentru gestionarea sistemului de emitere a facturilor electronice". ANAF intenționează să dezvolte un proiect propriu care să-i permită să valorifice informațiile disponibile în sistemul de facturare electronică.

Potrivit informațiilor Profit.ro, pe finalul anului trecut, în discuțiile pentru asigurarea capacităților tehnice necesare pentru acest proiect au fost implicate și Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS), precum și ICI București - Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministerul finantelor
factura electronica
facturare electronica
anaf