Deputații au votat majorarea salariilor pentru farmaciști, biologi, biochimiști, chimiști, fizicieni și psihologi

Deputații au votat majorarea salariilor pentru farmaciști, biologi, biochimiști, chimiști, fizicieni și psihologi
scris 3 apr 2020

Deputații au dat un vot favorabil, vineri, unui proiect de lege care are ca obiect de reglementare majorarea coeficienților pentru funcțiile de biochimist, biolog, chimist și fizician, precum și reformularea acestor funcții corespunzător treptelor profesionale.

Actul normativ modifică anexa a II-a a Legii nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ DOCUMENT Proiect adoptat de Parlament: Populația și firmele pot amâna plata facturilor la utilități, dar nu și la mobil. Amânare și la virarea contribuțiilor de asigurări sociale, reduse cu 50% CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ DOCUMENT Proiect adoptat de Parlament: Populația și firmele pot amâna plata facturilor la utilități, dar nu și la mobil. Amânare și la virarea contribuțiilor de asigurări sociale, reduse cu 50%

Au fost înregistrate 325 de voturi "pentru", un vot "împotrivă" și o abținere.

Potrivit proiectului, "personalul din sistemul sanitar care ocupă funcțiile de farmacist, biolog, biochimist, chimist, fizician și psiholog (...) beneficiază, începând cu data de 1 iulie 2020, de salariile de bază prevăzute de lege pentru anul 2022", fiind astfel modificat față de forma adoptată de Senat, prin admiterea unui amendament propus de deputații Adrian Solomon și Irinel Stativă.

Prezenta lege intră în vigoare la data de 1 iulie 2020.

viewscnt
Afla mai multe despre
salariu
camera deputatilor
biologi