DOCUMENT Guvernul a semnat creșterea salariului minim, eliminând o categorie care urma să primească bani mai mulți

DOCUMENT Guvernul a semnat creșterea salariului minim, eliminând o categorie care urma să primească bani mai mulți
scris 7 dec 2018

Guvernul a schimbat strategia majorării salariului minim brut lunar, cum a fost anunțat ieri de Profit.ro, și a decis astăzi, în ședință, să nu mai ridice salariul la 2.350 lei pentru persoanele cu o vechime în muncă de minimum 15 ani, cum a fost stabilit inițial, ci doar pentru cele încadrate pe funcții cu studii superioare, cu o vechime de cel puțin 1 an.

Astfel, salariul minim brut lunar a fost ridicat de la 1.900 lei, astăzi, la 2.080 lei, respectiv la 2.350 lei pentru persoane cu studii superioare și minimum 1 an vechime.

Ambele majorări sunt valabile din 1 ianuarie.

Abonament medical sau asigurare de sănătate? CITEȘTE ȘI Abonament medical sau asigurare de sănătate?

DOCUMENT Guvernul a semnat creșterea salariului minim, eliminând o categorie care urma să primească bani mai mulți

Luna trecută, fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu, anunța că salariul minim pe economie va fi diferențiat în funcție de studii, dar și de vechime.

FOTO Primăria Arad va aplica ”taxă de paragină” pentru 210 clădiri istorice degradate, ai căror proprietari refuză să execute lucrări de reparații CITEȘTE ȘI FOTO Primăria Arad va aplica ”taxă de paragină” pentru 210 clădiri istorice degradate, ai căror proprietari refuză să execute lucrări de reparații

"După ce modificăm Codul Muncii, va trebui să venim cu o hotărâre de Guvern. De la 1 ianuarie ar urma să fie salariu minim pe economie 2.080 de lei, iar salariul minim pentru cei cu studii superioare 2.350 de lei și pentru cei care au minim 15 ani vechime, la fel, 2.350 de lei", a spus ministrul la momentul respectiv, precizând că este vorba despre 15 ani vechime în general, indiferent unde oamenii au lucrat, dacă au avut perioade de șomaj sau de maternitate.

La acest moment, salariul minim brut lunar este de 1.900 lei.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
salariul minim
ministrul muncii