Dosar de corupție cu flagrant la Antifrauda Fiscală: Doi inspectori, în arest la domiciliu după ce ar fi cerut 10.000 de euro mită

Dosar de corupție cu flagrant la Antifrauda Fiscală: Doi inspectori, în arest la domiciliu după ce ar fi cerut 10.000 de euro mită
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 ian 2023

Doi inspectori în cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală au fost plasați în arest la domiciliu pentru luare de mită, ei fiind suspectați de procurorii DNA că au pretins 10.000 de euro de la administratorul unei firme pentru a-i da o sancțiune mai mică pentru unele nereguli. Unul dintre inspectori a fost prins în flagrant când primea a doua tranșă de bani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție - Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând din 27 ianuarie, a inculpaților Andrei Ioan Iliescu și Alin Ion Popescu, inspectori în cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală, pentru luare de mită, relatează News.ro.

”La data de 26 septembrie 2022, inculpații Iliescu Andrei Ioan și Popescu Alin Ion, în calitatea menționată mai sus, în urma efectuării unui control la o societate comercială, ar fi pretins de la administratorul acesteia (martor în cauză) suma de 10.000 euro din care ar fi primit în aceeași zi o primă tranșă în valoare de 24.000 lei. Banii respectivi ar fi fost pretinși și primiți de către cei doi inculpați pentru a nu-și exercita atribuțiile de serviciu cu ocazia activității menționate mai sus, respectiv pentru a aplica o sancțiune mai mică decât cea prevăzută de lege pentru neregulile constatate”, a anunțat, sâmbătă, DNA.

Viktor Orban preia retorica Rusiei: Dacă trimiți arme Ucrainei, indiferent ce spui, ești în război CITEȘTE ȘI Viktor Orban preia retorica Rusiei: Dacă trimiți arme Ucrainei, indiferent ce spui, ești în război

În același context, vineri, Alin Ion Popescu a fost prins în flagrant de către procurorii anticorupție după ce ar fi primit de la martor suma de 26.000 de lei, reprezentând cea de-a doua tranșă de bani pretinsă inițial de cei doi inspectori.

Inculpaților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

Sâmbătă, judecătorii Tribunalului București au admis propunerea de arest la domiciliu, pentru 30 de zile, a celor doi inculpați, formulată de procurorii anticorupție.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție.

viewscnt
Afla mai multe despre
coruptie
anaf
arestat