Guvernul a majorat cu aproape jumătate de miliard de euro schema de ajutor pentru stimularea investițiilor mari

Guvernul a majorat cu aproape jumătate de miliard de euro schema de ajutor pentru stimularea investițiilor mari
Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
Marius Oncu
Marius Oncu
scris 8 iul 2021

Guvernul a suplimentat cu 2,31 miliarde de lei schema de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investițiilor cu impact major în economie (instituită prin HG 807/2014), în contextul în care bugetul disponibil rămas este de 1,01 miliarde lei și sunt deja depuse și se află în analiză 27 cereri de acord pentru finanțare, prin care este cerut un ajutor de stat în valoare totală de 684,86 milioane lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

După cum a relatat anterior Profit.ro, Ministerul Finanțelor a pregătit un proiect de hotărâre de guvern, care prevede suplimentarea fondurilor schemei de ajutor de stat. Suma solicitată pentru majorarea bugetului schemei de ajutor de stat nu are însă impact asupra bugetului de stat în anul 2021.

ULTIMA ORĂ Guvernul a împrumutat de pe piețele externe 3,5 miliarde de euro, similar cu recordul din aprilie CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Guvernul a împrumutat de pe piețele externe 3,5 miliarde de euro, similar cu recordul din aprilie

Majorarea bugetului schemei cu suma de 2,31 miliarde lei vizează plata ajutorului de stat în perioada 2022-2028, pentru acordurile emise începând cu anul 2022.

Hotărârea prevede majorarea bugetului de la 4,07 miliarde lei, în prezent, la valoarea de 6,38 miliarde lei (638 milioane lei reprezentând bugetul mediu anual x 10 ani, respectiv perioada 2014-2023).

Prin hotărâre, a fost introdus și sectorul construcțiilor în rândul beneficiarilor eligibili ai schemei de ajutor de stat.

ULTIMA ORĂ Undă verde pentru interzicerea încheierii în euro a contractelor de servicii și utilități. Guvernul a încercat blocarea. Cîțu: Vor crește prețurile. Este atacată și independența BNR CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Undă verde pentru interzicerea încheierii în euro a contractelor de servicii și utilități. Guvernul a încercat blocarea. Cîțu: Vor crește prețurile. Este atacată și independența BNR

Până la sfârșitul anului 2020, pentru cele 81 de acorduri pentru finanțare emise, din bugetul maxim al schemei în valoare de 4,07 miliarde lei a fost consumată valoarea de 3,06 miliarde lei.

În prezent, în baza bugetului disponibil rămas de 1,01 miliarde lei sunt deja depuse și se află în analiză 27 cereri de acord pentru finanțare, prin care se solicită un ajutor de stat în valoare totală de 684,86 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministerul finantelor
guvern
ajutor de stat
hg 807/2014