ANAF are aproape 3.000 de posturi vacante. În ultimul an, numărul angajaților a scăzut cu peste 300

ANAF are aproape 3.000 de posturi vacante. În ultimul an, numărul angajaților a scăzut cu peste 300
scris 7 iul 2021

Numărul posturilor vacante din cadrul ANAF este de 2.970, potrivit datelor Profit.ro, aproape 12% dintr-un  total de 25.582 posturi bugetate. Astfel, numărul angajaților se situează la 22.612 la mijlocul anului, în scădere cu peste 300 de persoane față de jumătatea anului trecut. Profit.ro a scris în iunie că ANAF a anunțat organizarea de concursuri de recrutare de personal din sursă externă pentru peste 130 de posturi de execuție, în principal la regionala București, acesta fiind primul concurs de recrutare de personal din sursă externă pentru ANAF începând din 2016, cu excepția unui concurs derulat în 2018 exclusiv pentru Vama Galați.

La mijlocul anului trecut, ANAF avea 22.925 angajați și 2.657 posturi neocupate.

Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România CITEȘTE ȘI Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România

În contextul în care ANAF pierde constant oameni prin pensionare, plecare voluntară și chiar deces, iar angajările din sursă externă au fost blocate în ultimii ani, agenția a recurs în această perioadă la recrutarea de personal de la alte instituții din sistemul public, prin transfer.

În perioada noiembrie 2019 - aprilie 2021, la nivelul ANAF au fost încadrate, din afara sistemului de instituții subordonate Ministerului Finanțelor, 656 persoane, dintre care 625 funcționari publici și 31 personal contractual, relevă datele analizate de Profit.ro.

Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților CITEȘTE ȘI Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților

"În scopul acoperirii necesităților de personal, o perioadă s-a recurs la recrutarea internă, efectuată prin mutări, delegări/detașări, însă prin aceste modalități de ocupare s-au înlăturat doar necesitățile urgente privind lipsa de personal în zonele cheie, cu reducere de personal la nivelul altor structuri. Aceste măsuri de mobilitate au condus uneori la perturbarea activității structurilor de la care a fost preluat personalul și, totodată, la creșterea cheltuielilor de personal (cheltuieli de transport dus/întors, cazare, indemnizația de delegare/mutare temporară, etc). Una dintre puținele modalități de acoperire a necesarului de personal fără a afecta activitatea altor structuri ale instituției este transferul la cerere/în interesul serviciului din cadrul altor structuri ale administrației publice, respectiv din afara sistemului instituțional al Ministerului Finanțelor", potrivit ANAF.

Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program CITEȘTE ȘI Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program

Guvernul a desființat, printr-o hotărâre adoptată la începutul anului trecut, 2.000 de posturi vacante, astfel că număruld e posturi prevăzute de organigrama ANAF a coborât de la 27.582 la 25.582. Acum, aproape 3.000 din cele 25.582 sunt iarăși vacante.

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
posturi vacante
posturi libere
angajare