Heiuș, ANAF: Lucrăm foarte bine cu Revolut și facem schimb de informații rapid. Dacă cineva își imaginează că are bani pe care nu îi poate justifica și i-a pus pe un card din ăsta, iar ANAF nu-i găsește, se înșală

Heiuș, ANAF: Lucrăm foarte bine cu Revolut și facem schimb de informații rapid. Dacă cineva își imaginează că are bani pe care nu îi poate justifica și i-a pus pe un card din ăsta, iar ANAF nu-i găsește, se înșală
Marius Oncu
Marius Oncu
scris 11 nov 2022

ANAF colaborează foarte bine cu Revolut, care a devenit anul acesta instituție bancară, schimbul de informații este rapid, iar instituția financiară pune la dispoziția Fiscului toate datele pe care acesta le solicită, a declarat președintele ANAF, Lucian Heiuș. Acesta a precizat că nu pornește de la ideea că persoanele care folosesc Revolut o fac pentru a ascunde ceva de autorități, dar a atras atenția că cei care vor să folosească serviciile băncii în acest scop se înșală, deoarece Fiscul găsește banii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Revolut a devenit o bancă. Nu pornesc de la ideea că cineva care are carduri pe Revolut sau folosește Revolut o face ca să ascundă ceva. Nu pot spune câți români au conturi pe Revolut, dar vă pot spune foarte clar că lucrăm foarte bine cu această bancă, care are sediul în Lituania, facem schimb de informații într-un timp foarte scurt și ne pun la dispoziție orice informație pe care noi o solicităm.

Dacă cineva își imaginează că are niște bani pe care nu îi poate justifica și i-a pus pe un card din ăsta, iar noi (ANAF, n.r.) nu-i găsim, se înșală", a declarat președintele ANAF.

Operațiunile furnizate, inclusiv în România, de către Revolut Payments UAB au fost integrate cu cele ale Revolut Bank, autorizată în UE de către banca centrală a Lituaniei, ceea ce înseamnă obligații mai ferme în ce privește raportarea și colaborarea cu instituții de supraveghere și control, cum este și cazul ANAF.

După profesori care dau meditații și saloane de înfrumusețare, ANAF pune ochii pe stomatologi și vrea mai mulți bani de la cei care închiriază pe Airbnb și Booking CITEȘTE ȘI După profesori care dau meditații și saloane de înfrumusețare, ANAF pune ochii pe stomatologi și vrea mai mulți bani de la cei care închiriază pe Airbnb și Booking

Potrivit BNR, Revolut Bank UAB Vilnius - Sucursala București a fost înmatricultă în luna mai în registrul instituțiilor de credit și intenționează să înceapă activitatea la data de 1 iunie 2023, deși poate opera chiar de acum. În prezent, Revolut Bank funcționează pe piața românească în baza pașaportului european.

În România, Revolut are peste două milioane de utilizatori, aceasta fiind a doua piață la nivel global pentru Revolut.

Potivit informațiilor Profit.ro, faptul că Revolut operează acum ca o bancă la nivel UE, presupune că poate desfășura pe piața românească, în baza pașaportului european, toate operațiunile pe care le desfășoară și alte bănci care operează aici astfel, prin sucursale.

Revolut Bank UAB Vilnius - Sucursala București intenționează să înceapă activitatea la data de 1 iunie 2023

Potrivit datelor BNR, Revolut a fost înmatriculată la 19.05.2022 în registrul instituțiilor de credit, sucursale ale unor instituții de credit din alte state membre UE, dată de la cre putea începe desfășurarea activității.

BNR notează, ca observație, că Revolut Bank UAB Vilnius – Sucursala București intenționează să înceapă activitatea la data de 01.06.2023. Până la data de 03.06.2022 a fost înscrisă sub denumirea Revolut Bank UAB – Sucursala România.

viewscnt
Afla mai multe despre
revolut
anaf
banca
bnr