Impozitarea terenurilor agricole din intravilan ca terenuri cu construcții dispare. Argumentul: Terenul este în jurul casei și folosit agricol pentru subzistența familiei

Impozitarea terenurilor agricole din intravilan ca terenuri cu construcții dispare. Argumentul: Terenul este în jurul casei și folosit agricol pentru subzistența familiei
Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
scris 3 oct 2017

Terenurile agricole amplasate în intravilan vor fi scutite în totalitate de regimul de impozitare diferențiat, respectiv proprietarii acestora nu vor mai plăti nici pentru 400 metri pătrați din teren impozitul aferent unui teren cu construcții, începând cu 1 ianuarie 2018. Legea care elimină impozitarea, anunțată în prealabil de Profit.ro, a fost publicată în Monitorul Oficial.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Camera Deputaților, în calitate de for decizional al Parlamentului, a aprobat, în urmă cu o lună, în unanimitate, proiectul de lege.

"Practic, această suprafață de teren, situată în 99% din cazuri în jurul clădirii de locuit, este folosită de cetățeni ca teren agricol, având ca principal scop asigurarea subzistenței familiei prin cultivarea de produse agricole", a fost argumentul parlamentarilor.

Plata cu cardul rămâne obligatorie pentru magazinele cu cifră de afaceri de minimum 10.000 euro, dar va fi extinsă la prestatori de servicii și comerțul cu ridicata CITEȘTE ȘI Plata cu cardul rămâne obligatorie pentru magazinele cu cifră de afaceri de minimum 10.000 euro, dar va fi extinsă la prestatori de servicii și comerțul cu ridicata

Proiectul fusese depus la Parlament anul trecut, însă, înainte de a fi adoptat, Guvernul Cioloș a decis, prin ordonanță de urgență, că proprietarii de terenuri agricole situate intravilan acestora nu vor mai plăti pentru 400 metri pătrați din teren impozitul aferent unui teren cu construcții.

În prezent, legislația prevede că “impozitul pe terenurile amplasate în intravilan, înregistrate în registrul agricol la altă categorie de folosință decât cea de terenuri cu construcții, în limita a 400 de metri pătrați, calculați o singură dată, se determină de la categoria de folosință teren neproductiv”.

Acum au fost însă eliminați și cei 400 de metri pătrați pentru care este aplicat impozitul aferent unui teren cu construcții. 

viewscnt
Afla mai multe despre
cod fiscal
norme
teren agricol
constructii
impozit
presedinte
parlament