Inspectorii Antifraudă au identificat prejudicii de peste 3 milioane de lei cauzate bugetului de stat de firme din domeniul construcții

Inspectorii Antifraudă au identificat prejudicii de peste 3 milioane de lei cauzate bugetului de stat de firme din domeniul construcții
Marius Oncu
Marius Oncu
scris 29 nov 2023

Inspectorii Direcției generale antifraudă fiscală (DGAF), din cadrul ANAF, au desfășurat în această lună acțiuni de control la trei societăți comerciale din București-Ilfov, care efectuează prestări de servicii în domeniul construcțiilor. Prejudiciul cauzat bugetului de stat de către entitățile verificate este de 3 milioane de lei, reprezentând taxă pe valoare adaugată și impozit pe profit.

Eveniment Profit
Profit.ro organizează cea de-a patra ediție a evenimentului IMM, o dezbatere pe teme ce preocupă antreprenorii mici și mijlocii în această perioadă, reunind reprezentanți ai autorităților, antreprenori și manageri de companii, organizații patronale, investitori, finanțatori și consultanți de business.
Evenimentul va fi organizat cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto) si UniCredit Bank.

Urmărește-ne și pe Google News

Societățile înregistrau în evidențele contabile achiziții fictive de bunuri sau servicii de la diferite persoane fizice și juridice, procedând astfel la diminuarea impozitelor și taxelor datorate bugetului general consolidat al statului și crearea unei aparențe de legalitate a tranzacțiilor, potrivit ANAF.

Serviciul Vamal al SUA trimite un reprezentant în portul Constanța CITEȘTE ȘI Serviciul Vamal al SUA trimite un reprezentant în portul Constanța

Pentru continuarea cercetărilor au fost sesizate organele de urmărire penală, în conformitate cu prevederile Legii nr. 241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale.

DGAF desfășoară permanent acțiuni de control antifraudă la nivel național în scopul prevenirii și combaterii evaziunii fiscale și recomandă tuturor entităților economice să respecte legislația fiscală aflată în vigoare.

viewscnt
Afla mai multe despre
antifrauda
controale
constructii
prejudicii