Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme

Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 feb 2024

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, anunță că inspecțiile antifraudă vor fi făcute nu de către inspectorii de la nivelul regionalelor ANAF, ci de la nivel județean, pentru eficientizarea activității. În plus, inspectorii antifraudă vor fi ”militarizați”, ei urmând a purta armă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Avem această noutate, să zicem, pentru militarizarea inspectorilor antifraudă. Trebuie să spun că noutatea nu numai aceasta este legată de militarizare și de această posibilitate pe care o vor avea, legală, de port armă, inclusiv de protecție în timpul serviciului, ci structurile teritoriale județene - foarte important acest lucru - să știe evazioniștii că activitatea economică ilicită va fi, cu data aprobării Ordonanței de Urgență, urmărită de aceste servicii teritoriale județene. Până acum funcționau la nivelul regiunii.

ANAF vinde proprietăți de 20 de milioane de lei, inclusiv două spații comerciale pentru datorii ale lui Vîntu CITEȘTE ȘI ANAF vinde proprietăți de 20 de milioane de lei, inclusiv două spații comerciale pentru datorii ale lui Vîntu

Dacă se întâmpla o faptă de evaziune fiscală într-un județ care era parte din regiune, trebuia să se ducă cu mașina Inspecția Antifraudă, făcea două-trei ore pe drum, ajungea acolo, mai stătea o oră, se termina programul de muncă și mare parte din timpul alocat pentru combaterea activităților economice ilicite era pierdut pe drumuri”, a afirmat ministrul la Digi 24.

Ministrul a explicat că inspectorii antifraudă se confruntă cu situații în care cei care dețin ilegal mărfuri nu reacționează calm în momentul în care sunt anunțați că unele mărfuri vor fi ridicate, iar înarmarea inspectorilor este pentru siguranța activității pe care o desfășoară.

VIDEO Ciolacu: Unei familii cu un copil îi e greu să se descurce cu două salarii minime; trebuie lucrat la impozitare CITEȘTE ȘI VIDEO Ciolacu: Unei familii cu un copil îi e greu să se descurce cu două salarii minime; trebuie lucrat la impozitareMarcel Boloș a mai anunțat că pentru luna ianuarie a acestui an ANAF și-a atins ținta de venituri și că instituția va oferi ”o surpriză” în ceea ce privește activitatea din a doua lună a anului.

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
arme