Ionuț Mișa - îndepărtat de la conducerea Direcției de Administrare a Marilor Contribuabili

Ionuț Mișa - îndepărtat de la conducerea Direcției de Administrare a Marilor Contribuabili

Ionuț Mișa, șeful Fiscului (mijloc), alături de deputatul PSD Florin Iordache (dreapta), foto Profit.ro

scris 11 iun 2019

Fostul ministru de Finanțe Ionuț Mișa a fost îndepărtat de la conducerea Direcției de Administrare a Marilor Contribuabili a Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), după ce la începutul anului a fost revocat din postul de președinte al ANAF. Conform informațiilor Profit.ro, el a fost scos acum de la conducerea Direcției prin detașare, pe o perioadă de 6 luni, postul său fiind preluat de Laura Nasta, șef administrație-adjunct colectare persoane juridice la Administrația sector 1 a finanțelor publice București.

100 de pasionați de IT au codat aplicații software pentru o lume mai bună, timp de 48 de ore CITEȘTE ȘI 100 de pasionați de IT au codat aplicații software pentru o lume mai bună, timp de 48 de ore

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

Conform informațiilor Profit.ro, Laura Nasta va conduce acum Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili "pe o perioadă de maximum 6 luni, nu mai târziu de «revenirea titularului»".

Recent, și conducerea ANAF a fost schimbată, Mihaela Triculescu fiind înlocuită cu Mirela Călugăreanu.

EXCLUSIV Finanțele vor să revitalizeze vânzarea de titluri direct către populație printr-o promovare mai intensă și parteneriat cu băncile CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Finanțele vor să revitalizeze vânzarea de titluri direct către populație printr-o promovare mai intensă și parteneriat cu băncile

La începutul anului, Ionuț Mișa a fost revocat de la conducerea ANAF și înlocuit cu lichidatorul judiciar Mihaela Triculescu, specialist în insolvență, fost director adjunct în Centrul Regional pentru Formarea Profesională a Adulților Dolj.

Mișa conducea ANAF din luna martie 2018, după ce anterior, pentru 9 luni, a fost ministru al Finanțelor.

EXCLUSIV Teodorovici: Pregătesc preluarea Vămii de la ANAF. Firmele mijlocii trec la administrațiile județene CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Teodorovici: Pregătesc preluarea Vămii de la ANAF. Firmele mijlocii trec la administrațiile județene

El a condus și anterior Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili din ANAF și a revenit pe acest post după revocarea de la șefia ANAF.

Revocarea lui Mișa de la ANAF a fost argumentată de ministrul Finanțelor, Eugen Teodororovici, prin faptul că 2019 este un an cu foarte multe provocări, iar Fiscul trebuie să își schimbe radical mentalitatea, printr-un tratament corect față de contribuabili, dar și să eficientizeze colectarea în special a TVA.

Neînțelegerile dintre cei doi sunt însă cunoscute, după ce Teodorovici l-a înlocuit la începutul anului pe Mișa în funcția de ministru al Finanțelor. Teodorovici îl acuzase că ar tergiversa recuperarea unui imobil și a unor sume de bani în cazul casei din Sibiu pierdută în instanță, în 2015, de către familia președintelui Klaus Iohannis.

În toamnă, Profit.ro a anunțat în exclusivitate că Teodorovici i-a cerut lui Ionuț Mișa să-și asume ferm venituri suplimentare și l-a atenționat: depășirea planului de colectare nu e meritul ANAF!

FOTO+DOCUMENT Mașina lui Ceaușescu, vândută de ANAF la licitație. Fiscul vrea 30.000 de euro pe un ARO din anii \'70 CITEȘTE ȘI FOTO+DOCUMENT Mașina lui Ceaușescu, vândută de ANAF la licitație. Fiscul vrea 30.000 de euro pe un ARO din anii '70

În luna aprilie a anului trecut, Teodorovici l-a atenționat pe Mișa că va trebui să respecte țintele privind încasările, care au stat la baza bugetului pe 2018, ținte stabilite chiar de Mișa în 2017, când acesta a îndeplinit funcția de ministru al Finanțelor.

În luna iulie a anului trecut, Teodorovici a repetat avertismentul și a spus că Mișa trebuie să lucreze ”foarte, dar foarte mult” pentru a se ridica la nivelul său de exigență și nu acceptă nicio deviere de la planul de încasări stabilit chiar de Mișa în 2017.

viewscnt
Afla mai multe despre
teodorovici
finante
ionut misa
fisc
anafa
demisie
guvenr
dancila