Italia a calculat o evaziune fiscală de cel puțin 30 de miliarde de euro pentru anul trecut

Italia a calculat o evaziune fiscală de cel puțin 30 de miliarde de euro pentru anul trecut

Pier Carlo Padoan

Profit.ro
Profit.ro
scris 22 iun 2016

Guvernul italian estimează că 30 de miliarde de euro au fost transferate anul trecut în afara țării, pentru a fi scutite de impozit, a declarat marți ministrul Economiei de la Roma, Pier Carlo Padoan, citat de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit oficialului, au existat 444 de cazuri în care fonduri au fost ascunse de Fiscul italian în străinătate, arată news.ro.

Din suma totală, 21 de miliarde de euro au fost mutate de persoane fizice care și-au declarat fictiv reședința în străinătate.

Această tendință a fost înregistrată și în primele cinci luni ale anului 2016, când 220 de persoane au declarat un domiciliu fals, în altă țară, "în special în regiuni cunoscute pentru lipsa de transparență a sistemelor lor financiare", a anunțat Fiscul.

Fostul director general al Microsoft România Călin Tatomir a fost reținut, într-un dosar de evaziune CITEȘTE ȘI Fostul director general al Microsoft România Călin Tatomir a fost reținut, într-un dosar de evaziune

Luna trecută, premierul Matteo Renzi a anunțat că o amnistie fiscal pentru contribuabilii care acceptă voluntar să își reglementeze situația, aplicată deja anul trecut, ar putea fi reintrodusă anul acesta. Mecanismul a permis Fiscului să recupereze peste patru miliarde de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
italia
evaziune
impozit