Rusia și Marea Britanie oferă companiilor cele mai scăzute impozite pe profit, între marile economii ale lumii

Rusia și Marea Britanie oferă companiilor cele mai scăzute impozite pe profit, între marile economii ale lumii
scris 9 mai 2016

Rusia și Marea Britanie oferă companiilor cele mai scăzute impozite pe profit, între marile economii ale lumii, potrivit unui raport realizat de UHY, o rețea de firme de audit și de consultanță, relatează Bloomberg.

Companiile din Rusia plătesc un impozit pe profit de 20%, iar cele din Marea Britanie de 21%, potrivit studiului realizat de UHY care a luat în considerare taxele aplicate unui profit impozabil de 1 milion de euro, scrie News.ro.

La nivelul G7, al celor mai dezvoltate state ale lumii, impozitul mediu pe profitul companiilor este de 32%, iar în cazul celor 31 de țări incluse în cercetarea UHY de 27%.

Ministrul  britanic de Finanțe George Osborne a spus luna trecută că impozitul pe profitul companiilor este una dintre cele mai neproductive taxe, el anunțând planuri de reducere a acestuia la 17% până în 2020, obiectivul său fiind ca impozitele din Marea Britanie să fie printre cele mai scăzute din lume.

Șase dintre cele șase țări evaluate de YHY au redus impozitele aplicate companiilor în ultimii doi ani și numai două, Israel și India, le-au mărit.

viewscnt
Afla mai multe despre
impozit pe profit