ULTIMA ORĂ Declarația Unică - Guvernul discută azi amânarea termenului. Vor fi acordate bonificații

ULTIMA ORĂ Declarația Unică - Guvernul discută azi amânarea termenului. Vor fi acordate bonificații
Marius Oncu
Marius Oncu
scris 7 mai 2020

Guvernul va discuta în ședința de astăzi extinderea până la 30 iunie a termenului limită pentru depunerea Declarației Unice. De asemenea, ar urma să adopte și o serie de bonificații pentru plata sumelor datorate în baza acestei declarații, potrivit informațiilor Profit.ro. Măsura este inclusă pe ordinea de zi a ședinței de guvern de astăzi și, cel mai probabil, urmează să fie adoptată. Declarația Unică este depusă de aproape 1 milion de persoane.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie
Încă 2 milioane de lei donate pentru a susține lupta împotriva COVID-19 CITEȘTE ȘI Încă 2 milioane de lei donate pentru a susține lupta împotriva COVID-19

În prezent, termenul de depunere a Declarației Unice este 25 mai 2020, iar formularul fiscal poate fi depus online, prin serviciul Spațiul privat virtual (SPV) ori pe site-ul e-guvernare.ro, cu semnătură electronică calificată, precum și pe hârtie, la registratura Fiscului ori prin poștă, cu confirmare de primire.

Patru probleme de politică publică ce pot stimula eforturile lumii de a proteja și restaura ecosistemele naturale CITEȘTE ȘI Patru probleme de politică publică ce pot stimula eforturile lumii de a proteja și restaura ecosistemele naturale

În 2019, Declarația Unică a fost depusă de aproximativ 960.000 de contribuabili, 80% dintre aceștia utilizând Spațiul Privat Virtual.

FOTO Ce este stilul business casual și cum îl obținem CITEȘTE ȘI FOTO Ce este stilul business casual și cum îl obținem

Acest formular se utilizează atât pentru declararea impozitului pe veniturile realizate și a contribuțiilor sociale datorate pentru anul 2019, cât și pentru estimarea obligațiilor datorate pentru anul 2020. Declarația unică trebuie depusă de către persoanele fizice care realizează, individual sau într-o formă de asociere, venituri/pierderi din România, din: activități independente, drepturi de proprietate intelectuală, cu excepția contribuabililor pentru care impozitul se reține la sursă, cedarea folosinței bunurilor, activități agricole, piscicultură și/sau silvicultură, transferul titlurilor de valoare, precum și venituri din alte surse (de exemplu: câștiguri din transferul de monedă virtuală sau venituri impozabile ca urmare a cesiunii de creanță).

ANAF vine cu noul sistem de poprire bancară de la 15 iunie, dată până la care acestea sunt suspendate. Lucrează la acest mecanism de un an CITEȘTE ȘI ANAF vine cu noul sistem de poprire bancară de la 15 iunie, dată până la care acestea sunt suspendate. Lucrează la acest mecanism de un an

De asemenea, formularul trebuie transmis ANAF și de către persoanele fizice rezidente care realizează venituri din străinătate, supuse impozitării în România (de exemplu: venituri din activități independente, venituri din valorificarea drepturilor de proprietate intelectuală, venituri din cedarea folosinței bunurilor, venituri din activități agricole, piscicultură, silvicultură, venituri sub formă de dividende, venituri sub formă de dobânzi, venituri din premii, venituri din jocuri de noroc, câștiguri din transferul titlurilor de valoare etc.).

Declarația unică se depune astfel

  • în format hârtie, direct la registratura organului fiscal sau prin poștă, cu confirmare de primire (data depunerii declarației în format hârtie este data înregistrării acesteia la organul fiscal sau data depunerii la poștă, după caz)
  • prin mijloace electronice de transmitere la distanță, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, respectiv: prin intermediul serviciului "Spațiul privat virtual" (SPV); pe site-ul e-guvernare.ro, cu semnătură electronică calificată.

Pentru completarea si depunerea declarației unice, contribuabilii pot solicita asistență telefonică, în domeniul fiscal sau IT, la numărul 0314039160, sau la sediul unităților fiscale pentru completarea și depunerea declarației, inclusiv online, utilizând calculatoarele puse la dispoziția contribuabililor în acest scop.

viewscnt
Afla mai multe despre
declaratia unica
bonificatii
sedinta de guvern