O primă candidatură pentru conducerea DNA. "A instrumentat și o mie de dosare pe an"

O primă candidatură pentru conducerea DNA. "A instrumentat și o mie de dosare pe an"
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 aug 2018

O primă candidatură pentru postul de procuror-șef al DNA a fost depusă marți, fiind vorba despre procurorul Paula Tănase de la Parchetul Tribunalului Galați.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a confirmat, marți, pentru News.ro că procurorul Paula Tănase și-a depus candidatura pentru conducerea DNA, până acum fiind sigurul candidat.

Paula Tănase are 47 de ani și este procuror specializat în instrumentarea infracțiunilor de corupție la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galați, din anul 2009.

În perioada 2007-2009, Paula Tănase a fost procuror al Secției judiciar-penale din cadrul aceleiași instanțe, iar în perioada 2006 - 2007, procuror la Secția Urmărire penală la aceeași instanță. Ea a intrat în magistratură în 1996, ca procuror stagiar la Parchetul Judecătoriei Galați, după ce a absolvit Facultatea de Drept din Iași, cu media 9.46. Paula Tănase scria despre ea, în anul 2012, că deși au existat perioade în care a instrumentat și o mie de dosare pe an, avea ”stoc zero de la o săptămână la alta” și nu a avut ”nicio restituire sau achitare în soluțiile de trimitere în judecată dispuse”.

VIDEO&FOTO Huawei a folosit fotografii realizate cu o cameră foto profesională într-o reclamă care promovează calitatea pozelor făcute de un smartphone CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Huawei a folosit fotografii realizate cu o cameră foto profesională într-o reclamă care promovează calitatea pozelor făcute de un smartphone

În 6 august, Ministerul Justiției a reluat procedura de selecție pentru funcția de procuror-șef al DNA, după ce, la prima selecție, ministrul Tudorel Toader nu a acceptat niciunul din cei patru candidați.

Candidații pot depune cererile de înscriere până la data de 24 august, inclusiv, la Direcția Resurse Umane din cadrul Ministerului Justiției, iar în perioada 3-5 septembrie vor susține interviul cu ministrul Justiției. În 6 septembrie ar urma să fie anunțate rezultatele selecției.

Propunerea/propunerile ministrului justiției va fi/vor fi înaintate Consiliului Superior al Magistraturii – Secția pentru procurori, în vederea obținerii avizului acestei instituții. Ulterior obținerii avizului Consiliului Superior al Magistraturii, ministrul Justiției înaintează propunerea președintelui, în vederea numirii în funcția de conducere.

Ministrul Justiției, Todorel Toader, declara că așteaptă de la candidații pentru funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție un plan managerial care să conțină starea actuală a DNA, măsurile de îmbunătățire a activității și un grafic privind realizarea măsurilor.

”Un program managerial obligatoriu trebuie să cuprindă radiografia autorității DNA, obligatoriu trebuie să cuprindă măsurile și graficul de realiare a respectivelor măsuri. Nu poți face o chestiune descriptivă ce este DNA și cât de bine a funcționat el”, afirma Toader.

El susțineacă exact acest lucru le-a lipsit celor patru candidați care au susținut interviul pentru acest post.

Cei patru candidați pentru postul de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție au fost Florentina Mirică, procurorul șef al Serviciului combatere a corupției în justiție din DNA, procurorul șef adjunct al DNA Marius Iacob, procurorul șef al Secției judiciare penale din DNA Elena Grecu și Cristian Lazăr, adjunctul Secției de urmărire penală și criminalistică din Parchetului Înaltei Curți de Casație și Justiție.

viewscnt
Afla mai multe despre
dna
paula tanase