Panama, Fiji și Seychelles - între teritoriile incluse de UE pe „lista neagră” a paradisurilor fiscale

Panama, Fiji și Seychelles - între teritoriile incluse de UE pe „lista neagră” a paradisurilor fiscale
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 feb 2020

Miniștrii de Finanțe din Uniunea Europeană au adăugat Panama, Insulele Seychelles, Cayman și Palau pe „lista neagră” a paradisurilor fiscale, potrivit unui document lansat marți.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Lista, care a fost inițiată în 2017, după dezvăluirile privind evaziunile și schemele fiscale, include acum 12 jurisdicții, scrie News.ro.

Piața auto din Europa, prima scădere în 5 luni, după înăsprirea limitelor de emisii. Dacia, declin de peste 30% CITEȘTE ȘI Piața auto din Europa, prima scădere în 5 luni, după înăsprirea limitelor de emisii. Dacia, declin de peste 30%

Celalte sunt: Fiji, Oman, Samoa, Trinidad șiTobago, Vanuatu și trei teritorii americane, Samoa, Guam și Insulele Virgine.

Aceste teritorii aflate pe „lista neagră” ar putea risca pierderea fondurilor europene și o verificare mai mare privind tranzacțiile financiare.

Turcia nu a reușit să efectueze transferuri automate a informațiilor fiscale cu statele UE, însă a primit mai mult timp din partea Uniunii pentru a-și îndeplini angajamentele, deoarece a adoptat schimbări legislative care permit împărtășirea de date. 

viewscnt
Afla mai multe despre
panama
seychelles
insulele cayman