Procurorii au propus măsura arestului la domiciliu pentru Carmen Adamescu, reținută pentru delapidare

Procurorii au propus măsura arestului la domiciliu pentru Carmen Adamescu, reținută pentru delapidare
scris 11 oct 2018

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au propus instanței măsura arestului la domiciliu pentru 30 de zile pentru Carmen Adamescu, reținută miercuri în dosarul de delapidare.

Parchetul de pe lângă Tribunalul București arată, într-un comunicat de presă transmis joi, că procurorii au dispus, miercuri, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpata Carmen Adamescu, pentru delapidare, scrie News.ro.

Evenimentele Deloitte: Pentru afaceri conectate cu noutățile fiscale CITEȘTE ȘI Evenimentele Deloitte: Pentru afaceri conectate cu noutățile fiscale

"În fapt, în perioada octombrie 2004 - iulie 2017, în mod repretat, cu intenție și în baza aceleiași rezoluții infracționale, în calitate de președinte al consiliului de administrație și director general al persoanei vătămate U.S.C. SA, inculpata Adamescu Carmen a însușit: în favoarea a 4 societăți comerciale controlate de aceasta, suma totală de 44.895.390,97 lei, prin încheierea cu aceste societăți a unor contracte fictive, de natură a crea aparența ieșirii licite a acestei sume din patrimoniul persoanei vătămate (contracte de management/consultanță în afaceri, contracte de prestări servicii, contracte de intermediere comercială); în interes personal, suma de 3.049.547,67 lei, fie prin ridicare directă în numerar din casieria persoanei vătămate, fie prin efectuarea unor plăți din conturile bancare ale persoanei vătămate", arată sursa citată.

Miercuri, organele de cercetare penală din Poliția Română - Direcția de Investigare a Criminalității Economice au dispus reținerea suspectei Carmen Adamescu pentru 24 de ore.

Joi, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au propus Tribunalului București luarea măsurii arestului la domiciliu față de inculpata Carmen Adamescu, pe o perioadă de 30 de zile.

Surse judiciare declarau, miercuri, pentru News.ro, că dosarul a fost constituit după un denunț depus de către fiul vitreg al lui Carmen Adamescu, Alexander Adamescu.

Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, au făcut, miercuri dimineață, șapte percheziții domiciliare în municipiul București, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de delapidare și evaziune fiscală.

”Din cercetări a reieșit că persoanele bănuite, în virtutea funcțiilor de conducere deținute în cadrul unei societăți comerciale având ca obiect principal de activitate «închirierea și subînchirierea bunurilor proprii», ar fi încheiat mai multe contracte de management, respectiv de prestări servicii, prelungite sau modificate prin acte adiționale succesive, cu alte societăți comerciale controlate direct sau prin intermediari”, anunța Poliția Română.

În baza acestor contracte, s-ar fi efectuat plăți cu consecința prejudicierii societății, prin delapidarea acesteia cu sumele plătite în baza facturilor fictive emise de firmele controlate.

Plățile efectuate ilegal în conturile acestora sunt de aproximativ 43.000.000 de lei. De asemenea, persoane cu funcții de conducere în cadrul societății prejudiciate sunt bănuite că și-ar fi însușit ilegal aproximativ 3.000.000 de lei, bani ridicați în numerar din casieria societății sau din cont, cu titlul de "avans spre decontare", dar nereturnați.

viewscnt
Afla mai multe despre
carmen adamescu
arest la domiciliu