Propunerea FPTR privind impozitarea bacșișului: hotelierii să poată înregistra maximum 8% din veniturile obținute astfel

Propunerea FPTR privind impozitarea bacșișului: hotelierii să poată înregistra maximum 8% din veniturile obținute astfel
scris 24 aug 2019

Federația Patronatelor din Turismul Românesc a anunțat vineri că este de acord cu fiscalizarea și impozitarea bacșișului și a propus în cadrul dezbaterilor ca angajatorii care dețin structuri de primire turistice cu funcțiuni de cazare clasificate să poată înregistra un procent de maximum 8% din veniturile obținute din această activitate ca sume asimilate bacșișului, înregistrate în contabilitate, urmând a fi distribuite salariaților in conformitate cu prevederile legale.

Ministerul Finanțelor Publice a organizat pe 22 august o dezbatere publică cu privire la proiectul de Ordonanță pentru modificarea Ordonanței Guvernului nr.10/2015 privind organizarea Loteriei bonurilor fiscale, precum și pentru completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, scrie News.ro.

La această dezbatere au participat din partea FPTR doi vicepreședinți: Istrate Nicolae și Ion Andrei.

DOCUMENT D112 va fi actualizată de Ministerul Finanțelor pentru a cuprinde și facilitățile oferite constructorilor CITEȘTE ȘI DOCUMENT D112 va fi actualizată de Ministerul Finanțelor pentru a cuprinde și facilitățile oferite constructorilor

"De la bun început, reprezentanții FPTR au menționat că sunt de acord cu fiscalizarea și impozitarea bacșișului, conform art. 2^3 alin.(1) din Proiectul Ordonanței Guvernului nr. 10/2015 pentru organizarea Loteriei bonurilor fiscale, precum și  pentru completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, cu următoarele propuneri, motivate, după cum urmează: Proiectul de act normativ menționat anterior, să fie trimis spre analiză și avizare Ministerului Turismului; angajatorii care dețin structuri de primire turistice cu funcțiuni de cazare clasificate, să poată înregistra  un procent de maxim 8% din veniturile obținute din această activitate ca sume asimilate bacșișului, înregistrate în contabilitate, urmând a fi distribuite salariaților in conformitate cu prevederile legale", arată FPTR într-un comunicat.

Reprezentanții Federației Patronatelor din Turismul Românesc au sesizat totodată faptul că proiectul a fost trimis spre avizare la CES înaintea dezbaterii cu toți factorii interesați.

"Reprezentanții Ministerului Finanțelor Publice au asigurat că vor analiza propunerile primite și vor aplica soluțiile cele mai echilibrate în beneficiul tuturor părților interesate, inclusiv printr-o eventuală modificare a Codului fiscal, a cărui proiect afla in dezbatere publică", precizează patronatul.

viewscnt
Afla mai multe despre
fptr
bacsis