Radu Mazăre, condamnat la 9 ani de închisoare, iar Cristian Borcea și Nicușor Constantinescu la 5 ani, în dosarul retrocedării plajelor

 Radu Mazăre, condamnat la 9 ani de închisoare, iar Cristian Borcea și Nicușor Constantinescu la 5 ani, în dosarul retrocedării plajelor
scris 8 feb 2019

Fostul primar al Constanței Radu Mazăre a fost condamnat de ICCJ la nouă ani de închisoare, iar Cristian Borcea și Nicușor Constantinescu la cinci ani de închisoare în dosarul retrocedării plajelor, decizia fiind definitivă. Fostul acționar al Dinamo Cristi Borcea s-a predat vineri dimineață la IPJ Ilfov, pentru a fi încarcerat , el întorcându-se după gratii la șapte luni după ce fusese pus în libertate. Conform procedurii, după întocmirea documentelor necesare, Borcea ar urma să stea o perioadă în carantină.

Radu Mazăre a fost condamnat la nouă ani de închisoare și la pedeapsa complementară de interzicere a exercitării unor drepturi  pe o durată de 3 ani, după executarea pedepsei principale, pentru abuz în serviciu, în formă continuată. De fapt el a fost condamnat la 7 ani de închisoare pentru abuz în serviciu și la 6 ani pentru săvârșirea infracțiunii de constituire a unui grup infracțional organizat, în uema contopirii pedepselor fiind stabilită o pedepsă de 7 ani de detenție, căreia i s-a adăugat un sport de doi ani, scrie News.ro.

Borcea a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru complicitate la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu în formă continuată, la trei ani de închisoare pentru asociere pentru săvârșirea de infracțiuni, al trei ani de interzicere a unor drepturi, precum și la confiscarea unei sume de bani.

Cristian Borcea a fost eliberat condiționat în 2 iulie 2018, el fiind la acel moment condamnat definitiv, din  2014, de Curtea de Apel București, la șase ani și patru luni de închisoare cu executare în dosarul "Transferurilor de jucători". Ca urmare a deciziei ICCJ, el se întoarce în închisoare.

Proprietarul PRO TV: \ CITEȘTE ȘI Proprietarul PRO TV: "OUG anti-lăcomie" din România ne poate afecta veniturile din publicitatea telecom. Nu e o evoluție pozitivă, dar ordonanța ar putea fi și abrogată sau atenuată

Nicușor Constantinescu a fost condamnat la 4 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu în formă continuată, cu un spor de un an.

Pronunțarea în acest dosar  a fost amânată până acum de patru ori.
Mazăre a primit în prima instanță o condamnare de patru ani de închisoare cu suspendare. În același dosar au mai fost judecați pe lângă fostul președinte al Consiliului Județean Constanța Nicușor Constantinescu  și Cristian Borcea,  și Dragoș Săvulescu, fost acționar al echipei de fotbal Dinamo București și foști angajați ai Primăriei Constanța.

Curtea de Apel București a decis, în luna iulie 2017, condamnarea fostului primar al Constanței, Radu Mazăre, la patru ani de închisoare cu suspendare, iar fostul președinte al Consiliului Județean Constanța Nicușor Constantinescu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare. În acest dosar, omul de afaceri Cristian Borcea, fost acționar al clubului Dinamo, a fost achitat inițial.

De altfel, magistrații Curții de Apel București au decis achitarea în cazul a 26 de inculpați în acest dosar.

Magistrații Curții de Apel București nu au dispus despăgubiri civile în acest caz, deși prejudiciul era de 114 milioane de euro, potrivit DNA.

Fostul primar Radu Mazăre a fost trimis în judecată de DNA în 28 octombrie 2008, alături de 36 de persoane, între care foști și actuali funcționari din Primăria Constanța și Oficiul de Cadastru, mandatari și notari publici, în dosarul privind atribuirea nelegală a unor întinse suprafețe de teren intravilan din municipiul Constanța, Mamaia, plajă și faleză.

Prejudiciul în această cauză a fost estimat de DNA la aproximativ 114 milioane de euro, din care 77,77 milioane de euro reprezintă prejudiciu în dauna statului și 36,16 milioane de euro prejudiciu în dauna municipiului Constanța.

viewscnt
Afla mai multe despre
radu mazare
cristi borcea