România, pe ultimul loc în UE în ceea ce privește contractele de muncă temporară

România, pe ultimul loc în UE în ceea ce privește contractele de muncă temporară
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 nov 2019

Ponderea contractelor de muncă temporară în Uniunea Europeană era de 13,6% din totalul contractelor de muncă în trimestrul al doilea al acestui an, statele membre cu cea mai mică pondere a contractelor de muncă temporară fiind România și Lituania, ambele cu 1,5%, arată datele publicate miercuri de Eurostat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La polul opus, peste un sfert din angajații din Spania (26,4%) și mai mult de unul din cinci angajați din Polonia (22,2%), Portugalia (21%) și Olanda (20,5%) aveau un contract de muncă temporar în al doilea trimestru al acestui an, scrie Agerpres.

România, locul 7 în Europa Centrală și de Est după numărul companiilor vizate de inspecții fiscale CITEȘTE ȘI România, locul 7 în Europa Centrală și de Est după numărul companiilor vizate de inspecții fiscale

Alte state membre UE cu o pondere mică a contractelor de muncă temporară sunt Letonia (3,1%), Estonia (3,4%), Bulgaria (4,1%) și Marea Britanie (5,1%).

viewscnt
Afla mai multe despre
contracte de muncă temporara
eurostat