ULTIMA ORĂ Premierul Orban anunță cu cât poate majora salariul minim

ULTIMA ORĂ Premierul Orban anunță cu cât poate majora salariul minim

Guvernul va definitiva săptămâna aceasta formula de calcul a salariului minim, una dintre variante fiind ca acesta să fie majorat cu 7,2% de anul următor, în cazul în care formula de calcul pentru salariul minim va fi determinată de rata inflației și indicele de creștere a productivității, a declarat premierul Ludovic Orban. La o creștere de 7,2%, ar rezulta o majorare de 150 de lei a salariului minim brut, la 2.230 de lei. 

În același timp, creșterea va fi de 170 lei pentru salariul minim brut lunar acordat persoanelor cu studii superioare și minimum 1 an vechime.

Guvernul Dăncilă a redactat, înainte de a preda mandatul actualului premier, un proiect care prevedea o majorare a salariului minim brut cu 182 lei, la 2.262 lei.

Începând cu 1 ianuarie 2019, salariul minim brut lunar a fost majorat de la 1.900 lei la 2.080 lei, respectiv la 2.350 lei pentru persoane cu studii superioare și minimum 1 an vechime.

”În cursul acestei săptămâni, definitivăm propunerile pentru formula de calcul a salariului minim. Dacă stabilim că formula de calcul pentru salariul minim va fi determinată de rata inflației, indicele de creștere a prețurilor de consum și indicele de creștere a productivității, salariul minim pe economie ar putea crește cu 7,2%", a transmis Orban.

Iohannis a promulgat legea referitoare la reducerea numărului de ore în învățământ CITEȘTE ȘI Iohannis a promulgat legea referitoare la reducerea numărului de ore în învățământ

Guvernul Orban a anunțat, în urmă cu o săptămînă, că reia discuțiile cu partenerii sociali privind majorarea salariului minim brut pe economie, de la 1 ianuarie 2020.Orban a precizat atunci că variantele propuse vor fi negociate cu sindicatele și patronatele pe baza unei analize asurpra impactului bugetar și sustenabilității creșterii pentru companii.

Potrivit lui Orban, decizia cu privire la nivelul salariului minim de anul viitor trebuie luată la finele lunii noiembrie sau începutul lunii decembrie.

Din cei 1,38 milioane de angajați cu salarii minime, studii superioare au circa 350.000 de persoane, conform datelor analizate de Profit.ro.

viewscnt
Afla mai multe despre
salariu
minim
majorare
crestere
studii
superioare
inflatie