Șeful Direcției IT din cadrul ANAF, trimis în judecată pentru luare de mită

Șeful Direcției IT din cadrul ANAF, trimis în judecată pentru luare de mită
scris 28 nov 2017

Șeful Direcției IT din cadrul ANAF, Ancuța Anda Macovei, a fost trimisă în judecată, în stare de arest la domiciliu, pentru luare de mită în formă continuată. Fapta a fost comisă pe vremea când deținea aceeași funcție în cadrul Autorității Naționale a Vămilor și ar fi pretins de la doi oameni de afaceri 25% din valoarea unor contracte de mentenanță software.

Procurorii DNA au anunțat, marți, că s-a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a inculpatei Anda Ancuța Macovei, la data faptei director al Direcției Tehnologia Informației, Comunicații și Statistică Vamală din cadrul Autorității Naționale a Vămilor, în prezent director suspendat al aceleiași structuri din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (A.N.A.F.). Aceasta este acuzată de luare de mită în formă continuată, scrie News.ro.

Potrivit DNA, în anul 2010, în calitate de director al Direcției Tehnologia Informației, Comunicații și Statistică Vamală din cadrul Autorității Naționale a Vămilor, Macovei Ancuța Anda a pretins, de la reprezentanții a două societăți comerciale, un procentaj de 25% din valoarea unor contracte de mentenanță software pentru ca, în schimb, să organizeze procedura de licitație astfel încât să fie câștigată de o asociere din care făceau parte și cele două firme, să asigure buna derulare a contractelor și efectuarea plăților aferente.

Execuția bugetului după 10 luni: cheltuieli de personal în creștere cu 21,2%, cheltuieli cu investiții limitate CITEȘTE ȘI Execuția bugetului după 10 luni: cheltuieli de personal în creștere cu 21,2%, cheltuieli cu investiții limitate

Din suma cerută, Macovei Ancuța Anda a primit, în perioada 2010 - 2014, suma totală de 1.054.721 euro (care include și contravaloarea unei deplasări în SUA și alte bunuri materiale de valoare). În același context, Macovei a mai primit alte 14 bunuri materiale evaluate la 4.300 euro și 22.502 lei.

În cauză s-a dispus luarea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra mai multor bunuri mobile și imobile deținute Macovei Ancuța Anda, respectiv, asupra sumelor de bani existente în conturile bancare deschise pe numele aceleiași inculpate.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

În 5 octombrie, procurorii DNA au dispuse reținerea pentru 24 de ore a lui Macovei, ulteior aceasta fiind plasată în arest la domiciliu. 

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
dare de mita