Senat - comisii: Taxarea cu 10% a concediilor medicale, eliminată

Senat - comisii: Taxarea cu 10% a concediilor medicale, eliminată
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 feb 2024

Comisiile de muncă și de buget-finanțe ale Senatului au eliminat, prin adoptarea unor amendamente la OUG 115/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare, taxarea cu 10% a concediilor medicale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Inițial, Guvernul prevăzuse prin OUG 115/2023, care a primit luni raport de admitere cu amendamente din partea comisiilor raportoare, impozitarea acestor concedii cu 10% de la 1 ianuarie, scrie Agerpres.

PREMIERĂ Câștigul salarial mediu net a depășit un plafon CITEȘTE ȘI PREMIERĂ Câștigul salarial mediu net a depășit un plafon

Raportul a întrunit 21 de voturi "pentru" și 8 voturi de abținere și "împotrivă".

Amendamentele de eliminare a taxării acestor concedii au reunit propuneri din partea senatorilor PNL, PSD, USR și a fost însușit de Comisiile de muncă și de buget-finanțe ale Senatului.

"Sănătatea, din punctul meu de vedere, nu are culoare politică. A fost o eroare strecurată în această ordonanță și eliminăm o inechitate", a afirmat președintele Comisiei de apărare Senatului, Nicoleta Pauliuc, care a participat la ședința de luni a comisiilor raportoare.

Senatorul USR Ștefan Pălărie și-a exprimat nemulțumirea că, deși a fost eliminată "taxa pe boală", prin adoptarea altui amendament, se extinde impozitarea cu 10% a pensiilor mai mari de 3.000 de lei și pentru românii care au lucrat în străinătate.

OUG 115/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare urmează să intre în dezbaterea plenului Senatului. 

viewscnt
Afla mai multe despre
concediu medical
taxa