Tăriceanu despre OUG 114/2018: Avem o soluție de rezervă - prorogarea termenului de aplicare

Tăriceanu despre OUG 114/2018: Avem o soluție de rezervă - prorogarea termenului de aplicare
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 mar 2019

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, marți, că există varianta de rezervă a prorogării termenului de intrare în vigoare a OUG 114/2018, dacă modificările care trebuie aduse actului normativ nu vor fi finalizate până pe 31 martie, când ar urma să își producă efectele actul normativ.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Bugetul nu a fost construit pe așteptări de venituri din OUG 114. Eu cred că este normal ca în această fază în care suntem și aici mă refer la un lucru foarte clar - ordonanța încă nu și-a produs efectele, să discutăm cu cei din mediul economic pentru a vedea care sunt îngrijorările pe care le au și să încercăm să le remediem. (...) Am discutat și cu domnul Dragnea, suntem amândoi de acord că trebuie făcute anumite ajustări în așa fel încât ordonanța să își atingă obiectivele. (...) Ne-am dori să terminăm cât mai repede discuțiile pe Ordonanța 114. Probabil, dacă nu încheiem până la sfârșitul lunii, avem o soluție de rezervă de a proroga termenul de aplicare până terminăm discuțiile și definitivăm textul OUG", a afirmat Tăriceanu, la Senat, după o întâlnire cu reprezentanți ai Asociației Oamenilor de Afaceri din România, citat de Agerpres.

Transylvania Wine Expo CITEȘTE ȘI Transylvania Wine Expo

El a subliniat că există deja "un acord de principiu pe anumite modificări care vor trebui făcute".

"Am avut câteva discuții, inclusiv cu reprezentanți ai Băncii Naționale și am avansat foarte bine pe Ordonanța 114. Există, aș spune, deja un acord așa de principiu pe anumite modificări care vor trebui făcute și, sigur, ne dorim cât de repede, adică până la sfârșitul lunii acesteia, având în vedere că OUG intră în vigoare la 31 martie. Însă, trebuie să discutăm toate componentele, adică și mediul bancar, unde deja avem conturate modificările care urmează să fie făcute, și zona de energie și zona de telecomunicații și Pilonul II de pensii, fondurile de asigurări de pensii. Mai sunt mici corecții care trebuie aduse, de exemplu, cum e cea referitoare la încadrarea zilierilor, care nu a atras atenția publicului, dar trebuie să profităm de această ocazie să aducem anumite corecții și acolo", a adăugat Tăriceanu.

Președintele Senatului a evidențiat însă că principiile OUG 114 rămân valabile.

viewscnt
Afla mai multe despre
tariceanu
ou 114