Teodorovici: Săptămâna viitoare - OUG privind reducerea TVA de la 9 la 5% la serviciile din turism

Teodorovici: Săptămâna viitoare - OUG privind reducerea TVA de la 9 la 5% la serviciile din turism
scris 12 sep 2018

Guvernul pregătește pentru săptămâna viitoare aprobarea ordonanței de urgență privind reducerea TVA la serviciile din turism de la 9 la 5%, a anunțat ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici.

Rata anuală a inflației a revenit pe creștere, la 5,1% în august, după scumpirea gazelor și a curentului CITEȘTE ȘI Rata anuală a inflației a revenit pe creștere, la 5,1% în august, după scumpirea gazelor și a curentului

"Săptămâna viitoare pregătim un proiect de OUG care va avea această măsură (n.r. - reducerea TVA la serviciile din turism de la 9 la 5%) în cuprinsul său, pe lângă alte măsuri", a afirmat Teodorovici miercuri la Senat, scrie Agerpres.

Săptămâna trecută, ministerul de resort a anunțat că turismul va beneficia de cea mai mică cotă de TVA dintre toate sectoarele economiei, respectiv 5% atât pentru cazare, cât și pentru serviciile de restaurant, dar și pentru închirierea terenurilor amenajate pentru camping, fiind anunțate și redevențe zero pentru apa geotermală și cea minerală consumate în stațiunile balneare.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
tva
turism