Teodorovici: Trebuie să evităm situația în care angajații sunt obligați să vină cu bani pentru a-și plăti contribuțiile

Teodorovici: Trebuie să evităm situația în care angajații sunt obligați să vină cu bani pentru a-și plăti contribuțiile
scris 8 feb 2018

Guvernul trebuie să ia măsurile necesare pentru ca angajații part-time cu venituri mici să nu fie obligați să vină cu bani pentru a-și plăti contribuțiile sociale, a declarat joi ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, în cadrul ședinței Consiliului Economic și Social (CES).

În cadrul ședinței CES se cere aviz consultativ pe Ordonanța de Urgență pe care Guvernul vrea s-o adopte joi, în cadrul ședinței de la ora 16.00, ca să compenseze scăderile de venituri înregistrate în cazul IT-iștilor, persoanelor cu dizabilități, muncitorilor sezonieri și cercetătorilor, scrie News.ro.

”Vă mulțumesc că sunteți dispuși să discutăm, să analizăm într-un timp foarte scurt, tocmai pentru a evita situații care au apărut în ultima perioadă, mai ales în zona de part-time, unde cei cu venituri mici erau puși în situația de a veni cu sume pentru a-și plăti obligațiile”, a afirmat Teodorovici.

Elena Udrea, exmatriculată de la Facultatea de Teologie Ortodoxă a UBB Cluj pentru că nu s-a prezentat la niciun examen CITEȘTE ȘI Elena Udrea, exmatriculată de la Facultatea de Teologie Ortodoxă a UBB Cluj pentru că nu s-a prezentat la niciun examen

Ministrul a declarat miercuri că, în ceea ce privește salariile IT-iștilor, persoanelor cu dizabilități, muncitorilor sezonieri și cercetătorilor, a fost publicat pe site-ul Ministerului FInanțelor un act normativ care aduce soluția găsită în dezbatere publică.

Guvernul se reunește joi, la ora 16.00, într-o ședință în care vrea să adopte Ordonanța de Urgență (OUG) privind situația angajaților part-time.

viewscnt
Afla mai multe despre
eugen teodorovici
consiliul economic și social