ULTIMA ORĂ Guvernul a anunțat schema de credite garantate de stat pentru marile companii. Condițiile de acordare

ULTIMA ORĂ Guvernul a anunțat schema de credite garantate de stat pentru marile companii. Condițiile de acordare
scris 21 mai 2020

Schema de stat pentru companiile mari, prin care, după modelul ”IMM Invest”, statul va garanta credite, cu subvenționarea dobânzii, va avea un plafon de 8 miliarde lei, a anunțat joi ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.

UPDATE ora 21,20 Potrivit șefului Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, schema va fi derulată prin Eximbank.

Bringo oferă livrare gratuită personalului medical și vârstnicilor CITEȘTE ȘI Bringo oferă livrare gratuită personalului medical și vârstnicilor

Vor putea beneficia de schemă companiile cu cifra de afaceri mai mare de 20 milioane euro, iar statul va garanta până la 80% din credit, pe o perioadă de cel mult 6 ani, cu subvenționarea dobânzii până la maximum 50%.

„Creierul” operațiunilor care coordonează intervențiile în caz de dezastre, echipat cu aparatură de ultimă generație în valoare de peste 500.000 de lei provenind din donații CITEȘTE ȘI „Creierul” operațiunilor care coordonează intervențiile în caz de dezastre, echipat cu aparatură de ultimă generație în valoare de peste 500.000 de lei provenind din donații

Guvernul aprobă, în ședința de joi, un memorandum în acest sens, iar ordonanța de urgență cu schema de stat, care va fi notificată Comisiei Europene, ar urma să fie adoptată săptămâna viitoare.

FOTO Plăți de obligații fiscale direct cu cardul la ANAF - SPV va fi interconectat cu ghișeul.ro. Vor putea fi achitate peste 30 de impozite și contribuții CITEȘTE ȘI FOTO Plăți de obligații fiscale direct cu cardul la ANAF - SPV va fi interconectat cu ghișeul.ro. Vor putea fi achitate peste 30 de impozite și contribuții

Premierul Orban anunțase anterior că, după modelul programului IMM Invest, prin care sunt acordate întreprinderilor mici și mijlocii garanții de stat pentru credite destinate investițiilor sau asigurării capitalului de lucru, Guvernul va asigura și marilor companii astfel de împrumuturi.

”Așa cum pentru întreprinderile mici și mijlocii am stabilit un mod de susținere prin intermediul programului IMM Invest, și anume credite pentru capital de lucru și credite pentru investiții, garantate de stat și cu dobândă subvenționată, la fel pregătim măsuri și pentru companiile mari, de susținere, de garantare a creditelor pentru capitalul de lucru și eventual pentru diferite investiții”, a declarat premierul Orban, în urmă cu o lună.

viewscnt
Afla mai multe despre
orban
companii
mari
imm invest
imm
banci
credite
garantii de stat