ULTIMA ORĂ Sorin Blejnar, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare pentru trafic de influență

ULTIMA ORĂ Sorin Blejnar, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare pentru trafic de influență
scris 7 mai 2019

Curtea de Apel București l-a condamnat definitiv marți pe fostul șef al Agenției Naționale de Administrare Fiscală Sorin Blejnar la 5 ani de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, scrie Agerpres.

Inițial, Blejnar a fost condamnat la 6 ani închisoare de Tribunalul București, în octombrie 2018.

Paradoxul agriculturii: Românii o consideră importantă, dar foarte puțini ar lucra în acest sector. „Există ideea că a fi agricultor este o rușine, un eșec în viață, o ocupație pentru cei fără carte.\ CITEȘTE ȘI Paradoxul agriculturii: Românii o consideră importantă, dar foarte puțini ar lucra în acest sector. „Există ideea că a fi agricultor este o rușine, un eșec în viață, o ocupație pentru cei fără carte."

Pe de altă parte, Curtea de Apel București a menținut decizia instanței de fond privind confiscarea sumei de 12.513.894 lei de la Blejnar și menținerea sechestrului pe averea acestuia până la concurența acestei sume.

Blejnar urmează să se predea la Poliție, arată news.ro.

Sorin Blejnar a fost trimis în judecată de DNA Ploiești în decembrie 2016, fiind acuzat că, în cursul anului 2011, în contextul inițierii unor proceduri de achiziții publice la nivelul ANAF, a acceptat din partea unui om de afaceri promisiunea unui procent de 20% din valoarea unor contracte ce urmau a fi încheiate la nivelul instituției publice respective.

În acest dosar, Sorin Blejnar a fost trimis în judecată în 16 decembrie 2016, pentru trafic de influență. Potrivit procurorilor, în 2011, în contextul inițierii unor proceduri de achiziții publice la nivelul ANAF, Sorin Blejnar a acceptat din partea omului de afaceri Horațiu Bruno Berdilă promisiunea de a-i oferi 20 la sută din valoarea unor contracte ce urmau a fi încheiate.

EXCLUSIV VIDEO Unul din cele mai mari cluburi de manele a intrat în insolvență. Cât încasa Universitatea Politehnică de pe urma lui CITEȘTE ȘI EXCLUSIV VIDEO Unul din cele mai mari cluburi de manele a intrat în insolvență. Cât încasa Universitatea Politehnică de pe urma lui

În schimbul banilor, Blejnar i-a cerut lui Dan Stroe, pe atunci director de achiziții și investiții publice în ANAF, să ia măsuri astfel încât firma Romsys, controlată de Berdilă, să primească acele contracte. În schimb, în perioada noiembrie 2011 - ianuarie 2012, Sorin Blejnar și subalternul său ar fi primit 13.172.520 de lei, printr-o firmă ”fantomă” controlată de aceștia, cu care societatea omului de afaceri a încheiat mai multe contracte fictive.

Din această sumă, lui Blejnar i-ar fi revenit 12.513.894 de lei, respectiv aproximativ trei milioane de euro, au scris procurorii în actul de sesizare a instanței. Anchetatorii susțin că Sorin Blejnar ar fi folosit cinci firme de tip fantomă, ai căror asociați sunt cu precădere cetățeni arabi, pentru a scoate din bancă cele aproximativ trei milioane de euro primite drept mită de la societatea în favoarea căreia a intervenit pentru câștigarea a două contracte cu ANAF.

Fostul director de achiziții și investiții publice din ANAF Dan Stroe le-a spus procurorilor DNA Ploiești că a dus mita provenită din contractele încheiate de ANAF cu firma Romsys în biroul lui Blejnar. Banii i-ar fi fost duși lui Blejnar în cutii de hârtie de copiator.

În 15 aprilie, Blejnar a fost achitat definitiv în dosarul ”Motorina”, în care a fost judecat pentru evaziune fiscală și constituirea unui grup organizat

viewscnt
Afla mai multe despre
sorin blejnar
trafic de influenta