Unitățile hoteliere din municipiul Constanța care sunt deschise cel puțin o o jumătate de an beneficiază de o reducere cu 60 la sută a impozitului pe clădiri și terenuri, au decis, miercuri, consilierii locali municipali.
Consiliul Local Municipal Constanța a aprobat, în ședința ordinară de miercuri, schema de ajutor de minimis pentru acordarea reducerilor de la plata impozitului pe clădiri și teren pentru întreprinderile care activează în municipiul Constanța, constând în reducerea cu 60 la sută a impozitului pe clădiri și a impozitului pe terenurile aferente acestora, utilizate petnru prestarea de servicii turistice pentru o perioadă de cel puțin șase luni într-un an calendaristic, scrie News.ro.
Primarul Decebal Făgădău a declarat, la finalul ședinței Consiliului Local, că în anii trecuți această reducere era de 50 la sută.
28 mai Maratonul Fondurilor Europene
4 iunie Eveniment Profit.ro - Piața imobiliară între șocuri și oportunități - Ediția a V-a

"Codul Fiscal bonifică operatorii din domeniul economic turism, pentru cei care au perioada de activitate mai mică de șase luni primesc scutire 50 la sută. Dacă de la preluarea mandatului am venit cu o schemă de ajutor pentru cei care au activitate economică mai mare de șase luni, pentru că ne dorim să avem din ce în ce mai mulți operatori economici care țin deschis și în extrasezon, care își țin personalul angajat, care în perioada de extrasezon își renovează, își amenajează, au grijă de proprietățile și le pregătesc, chit că nu fac profit din această activitate. Am simți nevoia ca anul acesta să fac o departajare. Până anul acesta beneficiau de o scutire tot de 50 la sută, cu alte cuvinte, cei din domeniul turismului care aveau activitate mai mică de șase luni, conform legii, beneficiau de scutire 50 la sută și prin hotărârea pe care am propus-o Consiliului Local și cei care aveau activitate mai mare de șase luni aveau tot 50 la sută”, a afirmat edilul constănțean.
El a precizat că în acest an a dorit să dea un semnal de încurajare pentru cei care țin deschis cel puțin o jumătate de an.
"Anul acesta, printr-o colaborare excelentă pe care am avut-o cu Organizația Patronală Constanța - Mamaia, prin numeroasele întâlniri pe care le-am avut cu operatorii din sfera de activitate a turismului, m-am gândit să dau un semnal de încurajare pentru aceștia. Tocmai de aceea, am propus creșterea acestei reduceri de la 50 la sută la 60 la sută. Cu alte cuvinte, cei care au activitate permanentă sau mai mare de șase luni beneficiază de o reducere a impozitelor și taxelor cu 60 la sută", a mai spus Făgădău.
În hotărâre se precizează că perioada de valabilitate a schemei de minimis este 2019-2020.