VIDEO PROFIT NEWS TV Dinu Dragomir, Country Sales Manager, Vodafone România: Toate industriile au o apetență foarte mare pentru tehnologie în această perioadă. Companiile mari antreprenoriale din România sunt avantajate

VIDEO PROFIT NEWS TV Dinu Dragomir, Country Sales Manager, Vodafone România: Toate industriile au o apetență foarte mare pentru tehnologie în această perioadă. Companiile mari antreprenoriale din România sunt avantajate
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 mar 2022

Impulsionat de pandemie, apetitul pentru tehnologie al mediului privat a crescut foarte mult în ultimii doi ani. Fără excepție, toate industriile urmează calea digitalizării, avantajele fiind nenumărate, în special pentru clienți. 

“Companiile mari, în general, sunt forțate de mărimea lor și de complexitatea business-ului să se digitalizeze. Tradițional ele au fost primele care au încercat lucruri noi și acest trend continuă. Toate industriile au o apetență foarte mare pentru tehnologie în această perioadă”, a spus, la PROFIT NEWS TV, Dinu Dragomir, Country Sales Manager, Vodafone România, indicând ca exemplu industria de retail și logistică, printre primele care au implementat soluții de rutare automată la nivel național. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

El adaugă că principalii beneficiari ai digitalizării marilor retaileri sunt chiar clienții. Automatizarea proceselor acestora înseamnă și prețuri mai mici la raft pentru consumatori. 

“Partea de eficiență organizațională a acestor mari retaileri duce la posibilitatea să ne ofere niște preturi foarte bune în magazine. Adică, dacă are un cost redus pe tot lanțul logistic, pentru că are posibilitatea să își monitorizeze veniturile, să deducă pierderile, pentru că rutarea automată îi permite să schimbe și să transporte mărfurile mult mai rapid, atunci costul și economia asta se transferă și poate să acorde un preț mai bun la raft clientului final”, explică Dinu Dragomir. 

VIDEO PROFIT NEWS TV Mihnea Rădulescu, Director Vodafone Business, Vodafone România: E important pentru companii să se digitalizeze, dar nu ar trebui să ne uităm la soluțiile digitale ca la un panaceu. Trebuie și alte elemente CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Mihnea Rădulescu, Director Vodafone Business, Vodafone România: E important pentru companii să se digitalizeze, dar nu ar trebui să ne uităm la soluțiile digitale ca la un panaceu. Trebuie și alte elemente

Un alt aspect foarte important în retail, în momentul de față, este înțelegerea nevoilor clienților. 

“Retailerii mari din România vor să înțeleagă care e comportamentul consumatorilor. Cum aranjează magazinul, câți clienți intră, câți dintre aceștia cumpără - toate aceste analize îi ajută să ia decizii și să creeze promoții care să fie mai bune pentru clientul final”, explică managerul.

Apetitul pentru digitalizare este același atât la companiile mari românești, cât și la multinaționale, însă rapiditatea prin care ele adoptă noile tehnologii face diferența.

“Antreprenorii români, care au ajuns la o dimensiune foarte mare, au o agilitate mai mare în a adopta o soluție digitală, pe când multinaționalele implementează lucruri care au fost încercate poate în altă țară. Dar și în multinaționale regăsim această dorință și capacitatea financiară de a implementa ultima tehnologie. Nu văd o diferență între apetitul față de tehnologie al acestor două categorii, ci văd o diferență față de cât de repede pot implementa o tehnologie nouă. Companiile mari antreprenoriale din România sunt avantajate”, mai spune Dinu Dragomir.

viewscnt
Afla mai multe despre
vodafone romania
dinu dragomir
digitalizare companii
solutii digitale